Titanic Efsanesi Bayrampaşa ve Berlin'le devam ediyor...

2003 yılında Antalya’da başlayan Titanic efsanesi, 2011 yılında 7 otele ulaştı. 2012 yılında 10 otel sayısına ulaşmayı hedefleyen grubun yükselen yatırımları arasında Bayrampaşa ve Berlin’de var.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Titanic Efsanesi Bayrampaşa ve Berlin'le devam ediyor...
AYG Group bünyesinde faaliyet gösteren Titanic Resorts Hotels işletmeler zinciri yurt içi ve yurt dışı otel yatırımlarını yeni projeleriyle sürdürüyor. İlk yatırımını 2003 yılında Antalya’da Titanic Beach Rısort Hotel ismiyle gerçekleştiren grubun 2011 yılında toplam 7 otelde 1.482 oda ve 3.085 yatak kapasitesi bulunuyor. Türkiye’nin önde gelen zincir oteller grubunun 2012 yılı yatırım hedefinde ise yeni yatırımlarla birlikte 10 otel sayısına ulaşmak.
Grubun geçmiş ve yeni yatırımlarını Titanic Otelleri Genel Koordinatörü Gökhan Özbatur anlatıyor.

Titanic otelleri adına 2011 yaz sezonundan beklentileriniz nelerdir?

Artık şehir otelciliğinde, daha doğrusu İstanbul şehir otelciliğinde, son dönemlerde sezon diye bir kavram kalmamıştır. Bizler de artık stratejilerimizi buna göre belirleyerek hareket ediyoruz. İstanbul otellerimizden 2011 yılı için ortalama % 90’ın üzerinde doluluk beklemekteyiz. Antalya’ya bakacak olursak buradaki otelimiz de yaz olsun kış olsun yıllardan beri hep üst seviyede doluluk oranları ile çalışmaktadır. Antalya otelimizin yıllık doluluk ortalaması % 96 seviyesindedir. Yaz ile kış arasındaki farklılık, yapılan ciro olarak kendini göstermektedir. Bu sezonun da çok iyi geçeceği gelen rezervasyonlardan aylar önce zaten kendini belli etmiş durumdadır. 

Otel yatırımlarınız devam edecek mi?
Devam ediyor zaten. Hali hazırda İstanbul’da beş, Antalya’da bir ve Almanya Berlin’de bir otelimiz olmak üzere toplamda yedi otel ile Türk turizmine hizmet vermekteyiz. İstanbul Bayrampaşa’da 300 odalı ve beş yıldızlı Titanic Business Hotel Europe adı altında önümüzdeki sene bu aylarda hizmete açacağımız otelimizin inşaatı devam etmekte olup,  Almanya Berlin’de ikinci otelimiz olacak olan 200 oda ve beş yıldızlı Titanic City Hotel Berlin adlı otelimizin ise halen proje çalışmaları devam etmektedir. Yine İstanbul’da çok yakında süprizlerimiz olacaktır.

Yeni otel yatırımlarınız Türkiye'de mi yoksa yurtdışında mı olacak?
Az evvel de belirtmiş olduğum gibi halihazırda hem Türkiye’de hem de Almanya’da devam etmekte olan yatırımlarımız mevcut olup, potansiyel gördüğümüz, fizibilitesine inandığımız her yerde, ister Türkiye’nin herhangi bir bölgesinde, isterse de yurtdışında olsun yatırım yapabilecek durumdayız.

Berlin'de açılacak yeni otelinizden biraz bahsedermisiniz?
Zannedersem Berlin’deki henüz açılan otelimizden bahsediyorsunuz, çünkü yaklaşık on gün önce Almanya’nın başkenti Berlin’de 226 oda kapasiteli otelimizi hizmete açmış bulunmaktayız. Titanic Comfort Hotel Berlin adlı otelimiz, Avrupa’nın kültür ve fuar başkenti olarak bilinen Berlin’in en merkezi yerinde olup, tarihi ve turistik alanlara yürüme mesafesinde, fuar bölgesine ve havalimanına yakınlığı dolayısıyla da çok elverişli bir lokasyona sahiptir. Açılışından çok kısa bir süre geçmesine rağmen % 80 doluluk oranını yakalamış ve gerek Alman, gerekse de diğer ülke vatandaşlarının öncelikli tercihi olma konumuna gelmiştir.  Berlin şehrindeki ikinci yatırımımız olan Titanic City Hotel Berlin ise binasının satın alınması yapılmış ve projelendirme aşamasında olup 2013 yılı başında beş yıldızlı olarak hizmete açılacaktır.

Otelcilikte en çok nelere dikkat ediyorsunuz, hizmet anlayışı ve farklılıklarınızı anlatırmısınız?
Otelcilikte dikkat edilmesi gereken ana kriterler; Lokasyon yani Konum, Odalar, Gastronomi, Servis Kalitesi, Genel Kullanılabilirlik, Eğlence ve dinlence imkanlarıdır. Bu altı kriterin kalitesi otelin genel kalitesini belirler, bunların hepsinin bir arada üst seviyede olması ve sürdürülebilir olması bizim en çok dikkat ettiğimiz konulardır. Lokasyon, Yatırım öncesinde en önemli kriter olup, yatırımın yapılıp yapılmayacağını buna göre belirleriz, Odaların Durumu ve Otel genel kullanılışlılığı, yatırıma karar verildikten sonra proje ve planlama aşamasında en ince ayrıntısına kadar değerlendirerek ince eleyip, sık dokuduğumuz kriterlerdir.
Yiyecek, içecek yani gastronomi, servis kalitesi ve animasyon ise yatırım aşamasından sonra hizmetin verilmesi ve  aynı kalitede sürdürülmesi için tüm gücümüzü verdiğimiz konulardır. Yani görüldüğü gibi toplam kalite anlayışı grubumuz için çok önemlidir. Otelcilik anlayışımızı Kaliteli yatırım, kaliteli malzeme ve kalifiye işgücü olarak özetleyebilirim. Ancak bunların en önemlisi kaliteli ve kalifiye işgücüdür, bildiğiniz gibi Otelcilik,  hizmet sektörünün ana faaliyet alanlarından en önemlilerindendir, hizmet sektörünün en önemli ögesi de insandır, ne kadar kaliteli yatırım, ne kadar şık ve abartılı dekorasyon ve odalar yaparsanız yapın başarıya ulaşabilirsiniz, ancak içini kaliteli, eğitimli ve kalifiye personel ile dolduramazsanız başarıyı devamlı hale getiremezsiniz. 
 
2011 yılında turizm sektörü nasıl olacak sizce?Savaşlar ve afetler yüzünden turizmde artış olur mu?
Sizin de bildiğiniz gibi Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki iç karışıklıklar Şubat ayı sonlarında Tunus ve Mısır’da başlayarak Yemen, Libya ve Suriye’ye sirayet etmiş, Tunus ve Mısır haricinde halen devam etmektedir. Japonya’da Mart ayı içinde ise çok büyük deprem sonrasında Tsunami ve Nükleer afet meydana gelmiştir. Biraz evvel de belirttiğim gibi bunlar Şubat sonu ve Mart ayı içinde gerçekleşmiş olup bunlardan önce bizim elimizdeki veriler zaten ciddi bir artışın olacağını göstermekteydi. Bu yaşananlar hiç şüphe yok ki kısa dönemde ilave bir artış daha getirecektir. Ancak uzun dönemde düşünecek olursak turizm sektöründe önemli rakiplerimizden olan Mısır ve Tunus’un kaybettikleri potansiyeli toparlamak için subvanse ve indirimlere gidecekleri kesindir, yaz aylarının ilerleyen günlerinde etkisi olumsuz yönde hissedilebilir. Kapadokya bölgemizi özellikle tercih eden ve bağlantılı olarak İstanbul ayakları olan Japon Turistlerin ülkelerindeki felaketten ötürü bir müddet seyahatlerini erteleyecekleri de çok açıktır. Yani özet olarak bu olaylar ve felaketler yaşanmasaydı da bu yıl Türk turizminde yukarı bir ivme olacaktı, bu olayların getirdikleri ve götürdükleri de birbirini dengeler diye düşünüyorum.

Firmanız turizm sektörü dışında başka sektörlere yatırım yapmayı düşünüyor mu?
Bence herkes en iyi bildiği, uzmanlaştığı işleri yapmalı diye düşünüyorum. Ancak sektörümüz ile bağlantılı olan yatırımları değerlendirebiliriz. 

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?
1965 yılında İstanbul’da doğdum, 1985 yılından beri otelcilik sektöründeyim, 1989 yılından beri de Antalya’da ikamet etmekteyim. Evliyim ve biri kız, biri erkek iki çocuk sahibiyim. 10 yıldan beri AYG grup bünyesinde çalışmakta olup, hem grubun Koordinatörlüğünü ve hem de Titanic Beach and Resort Hotel’in Genel Müdürlüğü görevini yürütmekteyim.

   


 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.