The Ritz-Carlton İstanbul 10 Milyon Dolara yenilendi

The Ritz-Carlton İstanbul, 10 Milyon Dolarlık yatırımla baştan sona yenilendi. İstanbul’un en lüks otellerinden biri olan The Ritz-Carlton İstanbul, İstanbul'dan ilham alan yenilikleriyle kentte yeni bir başlangıç yapmış, otelin İstanbul rüyası yeniden başlamış oldu.

31/12/2019 23:40
The Ritz-Carlton İstanbul 10 Milyon Dolara yenilendi

İstanbul’un en lüks otellerinden biri olan The Ritz-Carlton, İstanbul’un yeni oda ve suitlerinin tasarım hikayesi, İstanbul’un şehrin içinde barındırdığı renk skalası ve şekillerden aldığı ilham ile yeniden başlıyor. Türkiye’de faaliyete başladığı günden bugüne fark yaratan, turizm sektörüne ve insan unsuruna güvenini kesintisiz sürdüren The Ritz-Carlton, İstanbul, 10 Milyon Dolarlık yatırımla baştan sona yenilendi.

The Ritz-Carlton İstabul Satış ve Pazarlama Direktörü Özlem Öktem, "Misafirperverlik ve sofistike anlayışın kusursuz birleşimin temsil eden The Ritz-Carlton İstanbul'un tüm oda, suit ve balo salonları, İstanbul şehrinin ve tarihinin yansıtıldığı, değerli mimar ve sanatçıların  dokunuşları ile yeniden tasarlandı. Dünyanın en köklü otelcilik geleneğine sahip The Ritz-Carlton, İstanbul’un iç dizaynı özellikle ülkemizin ve tarihimizin dokusuna atıfta bulunuyor.

30 ülkede dünya genelinde 91 oteli bulunan The Ritz-Carlton, İstanbul; açıldığı tarihten bugüne kadar  2 milyonun üzerinde yerli ve yabancı misafiri ağırladı. Avrupa otelleri arasında “misafir memnuniyeti en yüksek otel” olma başarısını gösterdi ve çok sayıda ulusal ve uluslararası ödülün sahibi oldu. Misafirleri kadar çalışan memnuniyetine verdiği değerle turizm sektöründe öncü oldu. 360 sosyal sorumluluk projesine destek verdi. Bugüne kadar Bin 850 çalışanı istihdam eden Ritz- Carlton, Türkiye’nin turizm potansiyeline inanarak yatırımlarını artırmaya da devam ediyor" dedi.

İstanbul’dan ilham alan bir tasarım hikayesi

The Ritz-Carlton, İstanbul’un tasarımına; şehirle ve İstanbul’un tarihiyle örtüşen, farklı renk katmanlarından feyz alınmış  altın, bakır materyaller, güneşin doğuşu ve batışı sırasındaki renkler can verdi. Oda yatak başları tasarlanırken ise, kobalt mavisi çini ve Osmanlı İmparatorluğu’nun görkemli kumaşlarından kadife ve ipek kullanıldı.

Daha önce Marriott otellerinin de iç dekorasyonunu yapan, Portekizli ünlü mimar Patricia Pina, oda ve suitlerin iç tasarımını yaparken; balo salonunun tasarımı, mimar Hakan Yürüoğlu imzasını taşıyor.

Oda ve suitlerde; sanatçı Süleyman Sait Tekcan’ın “At Nağme” serisi eserleri ve endüstri tasarımı sanatçısı Doç. Dr.  Gülname Turan’ın Anadolu çiniciliğinde kullanılan gökyüzü ve toprak rengini temsil eden panoları bulunuyor. Yeni tasarlanan oda ve suitlerde ayrıca, III. Selim dönemi parasının büyültülerek yapıldığı, üzeri antik sırlı replikalar göze çarpıyor.

The Ritz-Carlton İstanbul’un yeni dizaynı, Türkiye'nin ve Türk tarihinin dokusuna atıfta bulunuyor. Boğaz manzarasına hakim oda ve suitler, Türk tarihinden izler taşıyan motiflerle süslü.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.