TESK 45 milyon turist bekliyor

TESK Genel Başkanı Palandöken, bu yıl turist beklentisinin 45 milyon olduğunu, turist sayısındaki artışın bu yıl turistlerin harcamalarına da yansımasını beklediklerini belirtti.

31/12/2019 23:40
TESK 45 milyon turist bekliyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bu yıl turist beklentisinin 45 milyon olduğunu, artışın bu yıl turistlerin harcamalarına da yansımasını beklediklerini açıkladı.

Palandöken, konuya ilşkin yazılı açıklamasında, bu yıl Türkiye'ye gelmesi beklenen 45 milyon turist için hizmet sektöründe her türlü tedbirin şimdiden alınmasını istedi ve özellikle geçen yıllarda çıkan kaçak alkollü içeceklerle ilgili yeni sıkıntıların yaşanmaması için uyarıların dikkate alınarak denetimlerin artırılması gerektiğini ifade etti.

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) belgesi olmayan yerlerden içki alınmaması gerektiğine dikkati çeken Palandöken, geçmişte yaşanan alkol zehirlenmesi olaylarının tekrar etmemesi için mutlaka TAPDK Belgesi olan yerlerden alışveriş edilmesini istedi.

Geçen yıl Türkiye'ye gelen turistlerin sayısının yüzde 7,6 artarak 39 milyon 226 bin 226'ya ulaştığını, bunların yüzde 86,2'sini yani 33 milyon 827 bin 424'ünü yabancı turistlerin oluşturduğunu anımsatan Palandöken, şunları kaydetti:

"Turizm gelirlerimiz yüzde 11,4 artarak 32 milyar 310 milyon 424 bin dolar oldu. 2013'te kişi başına ortalama harcama 824 dolar olurken, yabancılar ortalama 749 dolar, yurt dışında ikamet eden vatandaşlarımız yerini yurdunu ziyarette geldiğinde ise ortalama bin 252 dolar harcadı. Sektörde 1,5 milyon insan çalışıyor. Yeni turizm sezonu başlarken sahte içki haberleri ülkemiz için olumsuz etki yapabilir. Yetkililerimizin, sahte içkinin yapımında kullanılan etil alkol ile metanolü çok sıkı denetlemesi gerekir. Metanol, etil alkolden 5 kat daha fazla insan vücuduna zarar vermektedir."

Saha denetimlerinde bandrolü bulunmayan alkollü içki miktarında yüzde 63 artış olduğuna dikkati çeken Palandöken, söz konusu alkollü içkilerin normal satış fiyatının çok altında bir fiyattan satıldığını ifade etti. Palandöken, 20 gün önce piyasa değeri 1 milyon lira olan toplam 15 bin 730 şişe kaçak alkollü içki yakalandığını kaydetti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.