Teknelere yasak bölge cezası

Bodrum'da yaz sezonuyla birlikte koy ve plajlar hareketlenmeye başladı. Herhangi bir olumsuzluğun olmaması için Sahil Güvenlik ekipleri, teknelerin girişinin yasak olduğu bölgelerde denetim yaptı.

31/12/2019 23:40
Teknelere yasak bölge cezası

Üç tekne sahibine, yüzme alanlarının içine demirleyerek insan hayatını tehlikeye attığı gerekçesiyle, Kabahatler Kanunu'na göre 182 ila 560 lira arasında para cezası kesildi. Turizm sezonunun açılması ile yoğun tekne trafiğinin görüldüğü Bodrum'un Göltürkbükü, Torba, Gümbet, Bitez, Ortakent Yahşi ve Turgutreis plaj ve koylarında; halkın yüzme alanı olarak belirlenen ve şamandıralarla çevrilen alanlara girerek demirleyen yat ve günübirlik tur tekneleri denetlendi.

Sahil Güvenlik ekiplerinin başlattığı çalışmada, kurallara uymayan 16 tekne kontrol edildi. Yüzme alanlarının içine demirleyerek insan hayatını tehlikeye attığı gerekçesiyle 3 tekne sahibi hakkında Kabahatler Kanunu'na göre yasal işlem uygulanarak 182- 560 lira arasında para cezası kesildi. Ayrıca, savcılığa suç duyurusunda bulunduğu belirtildi. 13 tekne sahibi ise uyarıldığı kaydedildi.

TEK EKSİK DUYARLI DAVRANIŞ

Turizm sezonu öncesinde su sporları ve tekne yanaşma yerlerinin planlandığını, ayrıca yüzme alanlarının şamandıralarla ve bariyerlerle çevrildiğini vurgulayan Bodrum Su Sporları ve Cankurtarma Derneği Başkanı Arif Yılmaz, şöyle dedi:

"Önemli olan faciadan sonra değil önce tedbir almak. Henüz sezon çok kalabalık olmadı. İki ay sonra denizde tam 5 bin deniz aracı hareket halinde olacak. Eğer Sahil Güvenlik ve Liman Başkanlığının kurallarına ve talimatlarına uyulursa, sezon içinde bir facia yaşanmaz. Ancak yine de biz denetim ve tedbirlerimizi arttıracağız. Bu konudaki yasal düzenlemeler yeterli. Tek eksiğimiz denizcilerin ve yaz tatilini geçirmek için Bodrum'a gelen tekne sahiplerinin duyarlı ve dikkatli yasalara uygun hareket etmesi. Aksi hareket edenler hakkında vatandaşlarımızın duyarlı olmasını ve anında sahil güvenliğin 'Alo 158' numaralı telefonuna ihbar etmelerini istiyoruz." (Yaşar Anter)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.