Tatil takvimleri yeniden düzenlensin

Habertürk yazarı Güntay Şimşek, yaz saati uygulamasını odak alarak, Türkiye'de eğitime başlama ve tatil takvimlerinin yeniden düzenlenebileceğini vurgulayan bir yazı kaleme aldı.

23/11/2017 14:06
Tatil takvimleri yeniden düzenlensin

Şimşek'in yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Türkiye gibi büyük bir ülkede, aynı saatte, tüm yurtta, tüm okulların mesaiye başlamasının yanlışlığı ortaya konulduğuna göre eğitime başlama ve tatil takvimleri de düzenlenebilir. Bu işe YÖK de dahil edilirse, Türkiye önemli bir sorundan ve yanlıştan kurtulur. Eğer böyle bir şey başarılırsa, turizm sektörü belli aylara sıkışıp kalmaz.

Sezon uzar, doluluk yükselir, istihdam artar, rakamlar aşağı iner. Aynı tarihlerde yollar, otobüsler, uçaklar tatil için yoğunlaşmaz. Kitap basmak, defter, kalem, çanta, kıyafet hazırlamak için çeşitli sektörler de belli dönemlere hapsolmaz. Her açıdan verimlilik artar.

Mesela şubat tatili bölgelere göre 2 aya yayılsa ne olur? İstanbul’un iki yakası farklı tarihlerde tatil yapsa, eğitime başlasa...

Enerji Bakanı Albayrak, bu işin de bayraktarlığını yapabilir. Çünkü bu hususların bir ucu Enerji Bakanlığı’na da dayanıyor."


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.