Super Bowl Bahane, THY Reklamları Şahane

THY, merakla beklenen Batman v Superman: Adaletin Şafağı filmine sponsor olduğunu açıklamıştı.

Doç. Dr. Burcu Öksüz Doç. Dr. Burcu Öksüz 31/12/2019 23:40
Super Bowl Bahane, THY Reklamları Şahane

Yrd. Doç. Dr. Burcu Öksüz

Marka, Super Bowl olarak adlandırılan ve reklam yayınlatmanın oldukça prestijli ve bir o kadar da maliyetli olduğu Amerikan futbol ligi şampiyonluk maçında iki reklam filmi yayınlatarak dikkatleri üzerine çekti.

Super Bowl reklamları THY’nin vizyonerliğinin bir göstergesi. Reklamlar, Batman v Superman: Adaletin Şafağı filmine gönderme yaparak, THY’nin hayali kentler olan Gotham City ve Metropolis’e yaptığı sözde uçuşları muazzam şekilde anlatıyor. Reklam filmleri, gerek çekimler gerekse içerik açısından o kadar etkileyici ki uçuşları gerçek sanan seyahat severlerin bilet almak için THY’yi aradığına ilişkin haberler yayınlandı. Bu durum bize seyahat kararının ne kadar öznel gerekçelerle alınabildiğini ve etkili iletişimin seyahat kararlarında ne kadar belirleyici olabildiğini gösteriyor.

THY reklamları, Super Bowl’da yayınlanmasının ardından sosyal mecralarda da kullanıcılar tarafından sıklıkla paylaşıldı ve yorumlandı. Türkiye’den doğan bir markanın Super Bowl’da reklamlarının yayınlanması ve 2016’nın en fazla beklenen filmlerinden birine olan sponsorluğunun anlatılması, sosyal mecralarda THY’nin bir gurur kaynağı olduğuna ilişkin yorumlar yapılmasını sağladı. Ve hatta bazı sitelerde reklamlara ilişkin özel içerik oluşturuldu. Yabancı uyruklu kişilerin sosyal medya hesaplarından yaptığı THY hakkındaki olumlu yorumlar da gerek gazetelerde gerekse sosyal mecralarda paylaşılarak, markanın yaptığı işin doğruluğuna vurgu yapıldı. Diğer bir deyişle THY’nin gönüllü iletişim elçileri oluştu ve reklamları yaymaya devam etti. Az da olsa bu kadar maliyetli reklam yayınlatmayı eleştiren olumsuz yorumlarda mevcut. Bu noktada, iletişim çalışmalarının güçlü bir markaya sahip olmanın olmazsa olmaz bir koşulu olduğunu unutmamalıyız.

Farklı iletişim mecralarında yazılanlar, çizilenler, paylaşılanlar THY’nin başarılı bir iş yaptığını göstermekte. Ancak Batman v Superman: Adaletin Şafağı filmi, Mart ayında vizyona giriyor. THY’nin yaptığı iletişim çalışmalarının markaya etkisini geleneksel-dijital mecralarda yaptığı ölçümlerle görmek, uzun vadeli sonuçlarını tartışmak için gerekli olacaktır.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.