STR ve Google’dan güçbirliği

Otel doluluk oranlarıyla ilgili verileri toplayan STR, oteller hakkında bilgi aramalarında yüksek bir erişim güce sahip olan Google güç birliğine gitme kararı aldı.

31/12/2019 23:40
STR ve Google’dan güçbirliği

Şirket yöneticileri bu işbirliğinin daha yüksek Google arama hacimleri ile yüksek otel talep seviyeleri arasında bir korelasyon içereceğini söylüyor.

STR ve Google, birlikte çalışma kararları için New York ve Londra kentlerini pilot bölge seçti. Her iki kentin sahip olduğu otel pazarı büyüklüğü ve benzer performans sergilemelerinden dolayı vaka incelemesi (case study) olarak belirlendiği belirtiliyor. Her iki pazarında 2015-2016 arama kalıpları ve otellerin performans göstergeleri incelendi. .

“Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği'nin (TUYED) yaptığı araştırmada, Google arama verileri ile aslında iki pazarda satılan oda gece sayısı arasında istatistiksel olarak anlamlı bir ilişki olduğunu gösterdi” diyen STR Analisti Robert Bauer "Küresel pazarlar mevsimsellik, tüketici seyahati davranışları ve ekonomik faktörlere bağlı olduğu için büyük farklılıklar gösteriyor. Ancak otel sektöründe kurulu diğer pazarlar için benzer bir korelasyonun projelendirilmesi gerekiyor. Bu, otelcilerin belirli bir varış yerindeki ilgiyi değerlendirmelerinde ve rezervasyon kalıplarının o ilgi etrafında nasıl dönüştüğünü ölçmede son derece önemlidir " diye ekliyor.

Yıl bazında yapılan karşılaştırmalarda Google'ın New York'taki konaklama araması 2015'te yüzde 3, 2016'da ise yüzde 7,3 arttı. Oteldeki satış talebi de 2015'te yüzde 2,8, 2016'da yüzde 5,8 arttı. Uluslararası gezginlerin, Kasım 2016’da New York’ta konaklama için Google arama hacmi artış kaydetti. Londra'daki konaklama aramaları 2015'te yüzde 2,1 artarken 2016'da sadece yüzde 0,8 oldu. İngiltere'de otel talebi hem 2015'te hem de 2016'da yüzde 1,7 artış kaydetti. 2016 Kasım ve Aralık ayları Londra'da konaklama aramaları ve talebi için özellikle güçlü aylardı. Bunun İngiliz sterlininin değerindeki düşüşten kaynaklandığı tahmin ediliyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.