Sporun kalbi Doha'da atacak

Türkiye'nin en iyi koşucuları, 12 Ocak 2018 Cuma günü 6 kez Dünya Şampiyonu ve 4 kez Olimpiyat Şampiyonu olan Sir Mo Farah ile aynı başlama çizgisinde yer alacaklar.

09/01/2018 22:08
Sporun kalbi Doha'da atacak

Ooredoo Doha Maratonu'nun resmi spor turizm partneri olan Katar Turizm Otoritesi (QTA), Bekir Karayel ve Esma Aydemir'in Katar başkenti Doha'da yarı maraton yarışmasına katılımlarını teyit ettiğini duyurmaktan gurur duyduğunu açıkladı.

Etkinliğe; dünya çapında ve ulusal rekortmenler, olimpiyat sporcuları, Avrupa şampiyonları ve ulusal şampiyonlar da dahil olmak üzere 20 uluslararası üst düzey koşucu katılıyor. Bunlar ve elit sınıf, 12 Ocak 2018 Cuma günü gerçekleşecek etkinlikte birçok dünya, olimpiyat ve Avrupa şampiyonluğu sahibi Sir Mo Farah ile başlama çizgisinde buluşacaklar. 

TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDECEKLER

Esma Aydemir ile birlikte bu hafta Doha’ya gidecek olan Bekir Karayel,  2012 ve 2016 Yaz Olimpiyatları'nda yarışmış ve maratonda uzmanlaşmış, Türkiye'nin önde gelen orta ve uzun mesafe koşucuları arasında yer alıyor.

Aydemir ise, çoğunlukla 1500 m, 3000 m, 5000 m, 10.000 ve maraton etkinlikleri ile yarışan Türk orta mesafeli ve uzun mesafe koşularının yükselen bir yıldız. 2017'de Dünya Üniversiteler Oyunları yarı maratonunda ikinci oldu. Esma'ya antrenörü olan efsanevi Mehmet Kiper eşlik ediyor.

Maratonun heyecanını yaşayan Esma Aydemir, "Dünya Gymnasiade 2009'a katılmamdan dokuz yıl sonra Doha'ya döndüğüm için çok mutluyum. Burada bir madalyayı kıl payı kaçırıp 3.000 m'de dördüncü geldim. O zamandan beri çok geliştim.

ESMA BÜYÜK HEDEFLERE KOŞACAK

2018 yılındaki başlıca hedeflerim, haziran ayında Akdeniz Oyunları'nda yarı maratonda altın madalyayı kazanmak ve daha sonra Ağustos ayında düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonasında düzenlenen maratonda bir madalyayı kovalamaktır. Bu nedenle, yıla güçlü bir yarı maraton ile başlamak çok önemli.

Ooredoo Doha Maratonu, uluslararası sahnede en iyi sporculara karşı yarışarak tam da Ocak ayının ortasında olmak istediğim yer. İçimde burada kendi en iyi derecemi yapabileceğim konusunda olumlu bir his var.

2009 yılında geldiğim zaman Doha'yı sevdim, burada ayrıca etrafı görmek için de biraz zaman ayırabilmeyi umuyorum. Bu Doha ziyaretini ve yarışmayı dört gözle bekliyorum" diye konuştu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.