Spor turizmi de teşvik istiyor

Spor turnuvalarına ve yeni tesislere de teşvik verilmesi gerektiğini vurgulayan Spor Turizmi Birliği Derneği Başkanı Recep Şamil Yaşacan, "Turnuvalar tanıtım açısından çok önemli. Büyük takımların katılacağı ödüllü bir turnuva tüm dünya gözünü o bölgeye çeviriyor. Katar, Bayern Münih'i getirmek için ücretsiz kamp imkanı ve bir de üzerine 1 Milyon Euro veriyor" dedi.

31/12/2019 23:40
Spor turizmi de teşvik istiyor

Antalya’da kış sezonunda doping etkisi yapan spor turizminde, 2014’e dönüş umudu belirdi. Bu sezon, kamp sayısının 2 bin 500, gelirin 100 Milyon Euro’ya çıkartılması hedefleniyor. Antalya'da yıllar önce ilkel koşullarda kısıtlı bir şekilde başlayan spor kampları, yaz aylarına sıkışmış turizmin kış dönemindeki kurtuluş reçetelerinin başında geliyor.

Turizmin 12 aya yayılması ve kış sezonunda otellerin açık kalması için Antalya'nın elindeki en önemli kozlardan biri olan spor turizminde bu yıl çıta yükseltildi. Hedef; 2014 yılında 2 bin 500 takım ve 100 Milyon gelirin elde edildiği altın yılın yakalanması. Antalya'da otellerin bünyesindeki 157 uluslararası standartta futbol sahası ise, Avrupa'daki kamp yerlerinin başında geliyor.

UMUTLAR DAHA YÜKSEK

2015'te Rusya'da yaşanan devalüasyon, 2016'da ise uçak krizi ve siyasi gerilimler nedeniyle darbe alan ve kamp sayısı 200-300'e kadar gerileyen futbol kamp turizminde, bu yıl umutlar büyük. Talat Öztuzsuz imzalı habere göre, Spor Turizmi Birliği Derneği Başkanı Recep Şamil Yaşacan, Aralık-Nisan ayları arasındaki kamp döneminde Antalya'da futbol kamp sayısının yeniden 2 binli rakamlara çıkmasını beklediklerini açıkladı. Yaşacan, Antalya'nın kış dönemindeki ılımlı iklim, yüksek standartta futbol sahaları ve her şey dahil otelleri ile rakipsiz olduğunu belirtti.

PAZAR ÇEŞİTLİLİĞİ ARTTI

Recep Şamil Yaşacan, pazar çeşitliliği bakımından zenginliğe de dikkat çekerek, "Kamp yapan takımların yüzde 60'ı Rusya, Ukrayna gibi Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinden geliyor. Ancak, Çin'den Arnavutluk'a, Japonya'dan Norveç'e kadar farklı ülkelerden gelen takımlar var. Bu yıl ilk kez Hindistan'dan da bir takım (North End United) kampa geldi" dedi. Önceki yıllarda Katar'a giden Suudi Arabistan ve Ürdün takımlarının, siyasi gerilim nedeniyle bu yıl Katar yerine yönlerini Antalya'ya çevireceğini anlatan Şamil Yaşacan, "Bu yıl çok sayıda Arap ve İran takımının Antalya'da kamp yapacağını tahmin ediyoruz. Ayrıca Avrupa'da son dakika satışlarının da artmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Spor turizmi de teşvik bekliyor

Şamil Yaşacan, Ankara'da düzenlenen Turizm Şurası'ndan umutlu döndüklerini anlattı. Teşvik verilmesi halinde spor turizminin çağ atlayabileceğini belirten Yaşacan, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı konuşmada spor turizmine özel paragraf açması, bu konuya verdiği önemi gösteriyor. Eğer spor turizmine teşvik verilirse bu sadece spor turizmine değil, Türkiye tanıtımına da büyük katkı sağlar" ifadelerini kullandı.

TURNUVA GEREKİYOR

Festivallere verilen teşvik gibi yapılacak spor turnuvalarına ve yeni tesislere teşvik verilmesi gerektiğini vurgulayan Yaşacan şunları söyledi: "Teniste yaz döneminde önemli bir turnuva yapıldı. Golfte de tüm dünyanın gözlerinin çevrildiği bir organizasyon gerçekleştirildi. Benzeri büyük bir organizasyon futbol alanında da yapılmalı. Turnuvalar tanıtım açısından çok önemli. Büyük takımların katılacağı ödüllü bir turnuva tüm dünya gözünü o bölgeye çeviriyor. Katar, Bayern Münih'i getirmek için ücretsiz kamp imkanı ve bir de üzerine 1 Milyon Euro veriyor. Büyük takımları getirmek için bütçe önemli."


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.