Sömestr tatilinde fırsat sunan oteller öne çıkıyor

neredekal.com'un Pazarlama Müdürü Çağdaş Polat, “Rezervasyon verilerini incelediğimizde, sömestre döneminde otel rezervasyonlarında ortalama geceleme süresinin 4 gün olduğunu görüyoruz" dedi.

16/01/2018 16:16
Sömestr tatilinde fırsat sunan oteller öne çıkıyor

Aile konaklamasına daha çok önem veren kimi tesisler sömestre döneminde özel olarak 2. çocuğu tamamen ücretsiz olarak ağırlayabiliyor. Yine sömestre döneminde otellerin sunduğu bir diğer fırsat da, “çocuk yaşını arttırma” seçeneği.

Bu seçenek sayesinde üst çocuk yaş limiti 16 yaşa kadar çıkabiliyor. Aileler için bu tarz fırsatlar sunan tesislerin daha çok tercih edilmesi de bu sayede kaçınılmaz oluyor.”

Termal ve Kayak Tatili için En Çok Hangi Bölgeler Tercih Ediliyor?

neredekal.com Pazarlama Müdürü Çağdaş Polat sözlerine, “Yıl boyunca tatil yapılabilen güzel ülkemiz Türkiye’de, Neredekal.com’un Aralık’tan Ocak’a kadar olan ziyaretçi verilerini incelediğimizde, termal bölgeler arasında Denizli – Pamukkale’nin ilk sırayı aldığını görüyoruz.

Ege’nin iç kesiminde yer alan ve çevre illerden ulaşımın da kolay olduğu Pamukkale’nin, hem travertenleri, hem de kaliteli termal suyu ile bir önceki yıla oranla tam %35 daha fazla tercih edilerek, en fazla çıkış yapan termal bölge olduğunu söyleyebiliriz. Termal bölgelerde Pamukkale’yi sırasıyla Bursa-Oylat, Afyon, Yalova takip ediyor.” şeklinde devam etti.

Polat, “Doğal güzellikleri ile ön planda yer alan ve her mevsimin yakıştığı Abant ve Kapadokya ise, sömestre tatilinde yine en çok tercih edilen yerler arasında kendini gösteriyor. Sömestre döneminin yine öne çıkan tercihleri arasında kayak merkezleri dikkat çekiyor. Termal bölgelere oranla daha bütçeli bir tatil sunan kayak bölgelerinde, ilk 2 sırada İstanbul’a yakınlığı ile Kartepe ve Uludağ yer alıyor.

İstanbul’a uzak olmasına rağmen geçen yıla oranla %20’lik artışla sömestrede en iyi çıkış yapan kayak bölgesi ise Erciyes Kayak Merkezi. Erciyes’i ise yine en popüler kayak bölgelerinden biri olan, Kartalkaya’nın takip ettiğini görüyoruz” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.