Sınırlı vizeden kimler yararlanacak?

ABD’nin vize işlemlerini kısmen de olsa açması sonrası gözler, vize işlemlerinden yararlanacak kişi sayısına çevrildi.

31/12/2019 23:40
Sınırlı vizeden kimler yararlanacak?

amerika101.com sitesi Halkla İlişkiler Müdürü Seda Darıcı, yaptığı açıklamada, günde 1-10 kişiye mülakat tarihi verildiğini söyledi. Mart ayına kadar randevuların müsait olduğunu belirten Seda Darıcı, bu tarihe kadar mülakat işlemlerinden, 3 ayda 500-600 Türk vatandaşının yararlanabileceğini kaydetti.

20 BİN KİŞİ SIRADA BEKLİYOR

Kısa vadede 20 bin civarında vize mülakatı bekleyen kişinin olduğunu belirten Darıcı; süreç bu şekilde devam ederse daha önce bir haftada alınan mülakat tarihi sayısının artık 60 günde alınacağını sözlerine ekledi. Bu durumda, orta vadede vize mülakat tarihi alamayan başvuru sahiplerinin Rusya örneğinde olduğu gibi çevre ülkelerden mülakata girme seçeneği görünüyor.

Amerika Birleşik Devletleri Ankara Büyükelçiliği resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada da, "Öğrenciler ile sağlık ve insani nedenlerle aciliyeti olan seyahatler öncelikli olmak üzere Ankara ve İstanbul’da tüm göçmen olmayan vize hizmetlerinin sınırlı ölçüde yeniden açıldığını teyit etmekten memnuniyet duyuyoruz" ifadeleri kullanıldı. 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.