“Şimdi Kayseri’ye Gitme Zamanı” projesi start alıyor

Turizmciler, Kayseri’ye turist çekmek için birçok proje üzerinde çalışıyor. Kent turizmi için yurtiçi ve yurtdışında yoğun çalışan Radisson Blu Hotel Kayseri’nin Genel Koordinatörü Recep Arifoğlu, “Şimdi, Kayseri’ye Gitme Zamanı” projesini başlattı. Projeyle, Kayseri’ye yerli ve yabancı yılda 500 bin turistin çekilmesi hedefleniyor.

31/12/2019 23:40
“Şimdi Kayseri’ye Gitme Zamanı” projesi start alıyor

Kayseri’nin sahip olduğu Erciyes Kış Merkezi, Kapuzbaşı Şelalesi, Sultansazlığı Milli Parkı, Yahyalı’da bulunan Aziz George Mezarlığı, Selçuklu mimarisine ait eserler dahil, kentin tarihi - kültürel zenginliği ve gastronomisiyle henüz turizmde hak ettiği payı almadığını anlatan Recep Arifoğlu, ‘Hedef 500 bin turist’ sloganıyla ‘Şimdi Kayseri'ye Gitme Zamanı’ projesini Nisan ayında hayata geçirdiklerini belirtti. Yurtiçi ve yurtdışında yaptıkları tanıtım çalışmalarına değinen Recep Arifoğlu, başta Erciyes Kış Merkezi’nde yapılan uluslararası etkinlikler olmak üzere kent turizminde ciddi bir artış ivmesinin sürdüğünü söyledi. Kapadokya’ya gelen turistlerin bir bölümünün Kayseri’yi ziyaret etmesi noktasında çalışmaların olduğunu kaydeden Recep Arifoğlu, geçtiğimiz dönemde Kayseri Valiliği ve Nevşehir Valiliği’nin ‘Kültürel Kayak Projesi’ni başlattığını hatırlattı.

Kadim şehir Kayseri’yi, dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz 

Kayserili işadamı Süleyman Çetinsaya’nın Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı Artaş İnşaat tarafından 2014 yılı Eylül ayında hizmete açılan Radisson Blu Hotel Kayseri, kentin markalaşmasında etkin bir rol oynuyor. Otel, iş dünyasına ve kente kayak, kültür ve gastronomi turizmi için gelen yerli ve yabancı misafirlere hizmet veriyor.

Öncelikli hedeflerinin Anadolu’nun misafirperverliği ve lezzetleriyle misafirlerini buluşturmak olduğunu ifade eden Recep Arifoğlu, şunları söyledi: “Kayseri, gerek kültür ve tarih turizmi, gerek kış turizmi, gerek ticaret hayatındaki hareketliliğiyle; ülkemizin ve bulunduğumuz coğrafyanın parlayan yıldızı oldu. Kayseri Valiliği, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes AŞ, THY Kayseri, seyahat acentaları ve otelimiz başta olmak üzere, kentimizin kamu, yerel yönetimleri ve özel sektör temsilcileri olarak, yurtiçinin yanı sıra, Almanya, Hollanda, İspanya, Dubai gibi dünyanın dört bir yanında düzenlenmekte olan turizm fuarlarına ve toplantılara katılıyoruz. Kadim şehir Kayseri’mizi dünyaya tanıtmaya devam ediyoruz. Yaptığımız çalışmaların meyvelerini de almaya başladık. Otelimizde, yerli misafirlerimizin yanı sıra, Avrupa, Ortadoğu, Uzakdoğu, Amerika gibi dünyanın dört bir yanından iş ve kayak turizmi için gelen misafirlerimizi ağırlamaktayız” dedi.

Turizmde hedeflere ulaşılabilmesi noktasında, güçlerin birleştirilerek topyekün atağa geçilmesi gerektiğini anlatan Recep Arifoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye turizminin dünyaya tanıtılıp pazarlanması noktasında, Devletimiz ile birlikte; özel sektör, STK’lar ve bireyler olarak, daha etkin bir çalışma yürüterek, tanıtım-pazarlama atağına devam etmeliyiz. Özel sektör temsilcileri olarak bizler, turizmden ciddi bir beklenti içerisindeysek, o zaman tüm turizm tesislerin ve sektör çalışanlarının tanıtım-pazarlama faaliyetinde daha aktif bulunması gerekiyor. Bir diğer konu da yurtdışında, ‘güvenliyiz’ yerine, ‘turizm markasıyız’ kavramına vurgu yaparak, tanıtımlarımızı sürdürmeliyiz” şeklinde konuştu.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.