Silence’den İstanbul’a 'Çok Sesli' yatırım…

Silence Istanbul Hotel & Kongre Merkezi, bölgeye getireceği dinamizm ve profesyonel kadrosu ile sektöre iddialı bir giriş yapacak...

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Silence’den İstanbul’a 'Çok Sesli' yatırım…
Erko İnşaat ve Turizm yönetimi, Antalya’daki otelinin ikiz kardeşlerini İstanbul’da hizmete hazırlıyor. Yeni otellerden biri Ataşehir’de İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanına 23 km uzaklıkta “Silence Istanbul Hotel & Kongre Merkezi” adıyla hizmete girmek için gün sayıyor. Tesisin, bölgeye dinamizm ve profesyonellik katıp, misafirine “evindeymiş” hissi yaratacağı belirtiliyor.
Misafir açısından bakıldığında otelcilikte ‘sessiz’  kavramı çok önemli. Konaklayan misafirin, yan odadakinin gürültüsünü duymaması tesiste ses yalıtımının iyi olduğunu kanıtlıyor. Bu kavramdan yola çıkan Erko İnşaat ve Turizm yönetimi, ilk otellerini Antalya’da hizmete açmaya hazırlanırken, kendilerine marka olarak İngilizce ‘sessiz’ anlamına gelen ‘Silence’yi benimsediler.
Şirket yönetimi şimdi de İstanbul’a iki yeni bir otel kazandırmak için kolları sıvadı. Ancak, bu otellerden biri var ki, bölgeye yapacağı katkı ve sunacağı farklı hizmetlerden dolayı ‘çok ses’ getireceğe benziyor. Bu katkı ve farkın neler olduğunu Silence İstanbul Hotel&Convention Center Genel Müdürü Birol Kaymas Turizm Aktüel'e anlattı.

Birol Kaymas, ‘5 ve 4 Yıldızlı Otellerimiz ve Kongre Merkezimize ek olarak aynı bölgede bir de 3 Yıldızlı otel projemiz bulunuyor. 2013’te yatırım programımızda bu projemiz de yer alıyor.’


Silence İstanbul Otelin inşaatı ne zaman başladı? Oteli ne zaman açmayı planlıyorsunuz?
Ataşehir Merkez’de yer alan; İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanına 23 km uzaklıktaki Silence İstanbul’un projesi 2011 yılında başladı. 5 Yıldızlı otelin açılışı için geri sayım başladı. Silence Istanbul Hotel & Kongre Merkezi bölgeye getireceği dinamizm ve profesyonel kadrosu ile sektöre, misafirlerine kendilerini evlerinde hissettirecek kadar iddialı giriyor. ‘Silence Istanbul Hotel & Kongre Merkezi’ iki otelinde toplam 592 oda ’1200’ yatak kapasitesi ile bölgeye büyük değer katacak. Öncelikli açılışı planlanan 5 yıldızlı otelde misafirler için farklı ihtiyaçlara yönelik; 269 Superior, 61 Executive, 2 Corner Suit, 1 Execuive Suite, 2 Deluxe Suit, 2 King Suit, 3 Engelli olmak üzere toplamda modern ve konforlu 340 oda bulunuyor. Otelde konaklarken misafirlerin penceresi ister Prens Adalarının görkemli ve dinlendirici manzarasına açılsın, ister panaromik şehir manzarasına, hiç fark etmiyor. “Silence Istanbul Hotel & Kongre Merkezi”  misafirlerine unutulmaz bir konaklama tecrübesi yaşatarak ruhlarını da tatmin etmeyi hedefliyor.  



Yatırımcı firma hakkında kısaca bilgi verir misiniz. Gösterdiği ana faaliyet sektörler hangileri ve kaçıncı otel yatırımı?
Yatırımcı firmamız Erko İnşaattır. ERKO İnşaat Ticaret ve Turizm Limited Şirketi’nin, kuruluşundan bu yana özellikle ihtisaslaştığı işler arasında, öncelikle altyapı projeleri gelmektedir. Erko Group'un Turizm konusunda yaptığı yatırımlar arasında Silence Istanbul Hotel& Kongre Merkezi, 4 yıldızlı otelimiz Silence Istanbul dışında bir de Antalya'da bulunan kardeş otelimiz Silence Istanbul Beach&Resort Hotel bulunuyor.


Otelin 269 Superior, 61 Executive, 2 Corner Suit, 1 Execuive Suite, 2 Deluxe Suit, 2 King Suit, 3 Engelli olmak üzere toplamda modern ve konforlu 340 odası bulunuyor.

Bu yatırımın maliyeti yaklaşık ne kadardır?
5 Yıldızlı otelimizin yatırım maliyeti 129.8 milyon Türk Lirasını buluyor. 

Otelin kapasitesi, oda sayısı, toplantı salonları, spa gibi bölümleri hakkında kısaca bilgi verebilir misiniz?
Açılacak olan 4 ve 5 yıldızlı iki yeni otel; toplam 592 oda ve 1200 yatak kapasitesi ile bölgede en yüksek konaklama kapasitesi olan otel olma özelliği taşıyor. Otellerimiz Executive Lounge ve özel hizmetli kadrosu ile %100 misafir memnuniyeti sağlamayı hedefliyor. Gün ışığı alan; 7m tavan yüksekliğinde ve 1500 m2 genişliğinde 3’e bölünebilen ana salonu, 900 m2’lik alternatif salonu ile toplamda 15 tam donanımlı toplantı salonuna sahip olan Silence Istanbul Hotel & Kongre Merkezi’nde misafirler; tüm toplantı, konferans ve davetlerini son teknolojilerden faydalanarak eksiksiz organize edebilecekler. Silence Istanbul Hotel & Kongre Merkezi’nin eşsiz mutfağı; tecrübeli aşçıları ve kaliteli restoranları ile birleşerek misafirlerin hem göz hem de damak zevkine fazlasıyla hitap edecek. Spa Merkezimiz misafirlerimizin kendilerini yenilenmiş ve tazelenmiş hissetmeleri için hizmet verecek. Otelimizin Spa merkezinde misafirlerimiz için ayrılan 4 Kişisel bakım ve masaj odası, Sauna, Buhar Odası, Türk Hamamı ve Fitness Merkezi bulununuyor. 


Silence Istanbul Hotel & Kongre Merkezi, bölgede bulunan finans ve iş merkezlerinin vazgeçilmez destinasyonu olacak iş toplantılarının da cazibe merkezi olacak.

Otelin bulunduğu bölgeyi nasıl seçtiniz? Otel yatırımı için nasıl bir bölge?
Ataşehir İstanbul’un ve Asya yakasının en çabuk gelişen yerlerindendir, Finans Merkezinin de Ataşehir’de olması en önemli tercih sebeplerimizdendir. Silence Istanbul Hotel&Convention Center’ın lokasyonu İstanbul içinde her yöne kolaylıkla ulaşılabilecek bir yerdedir. Bu nedenle Asya yakasının tercih edilen oteli olacaktır. İstanbul şehir olarak zaten Kongre Turizminde ismini kabul ettirmiştir. Ancak bunun yeterli olduğunu düşünmüyorum. Dünya Kongrelerini buraya taşımak için Anadolu Yakasında da büyük ve donanımlı Kongre Merkezlerine büyük ihtiyaç vardır. Otellerin bünyesindeki Kongre Salonları 1500 kişi üzeri için yetersizdir. 5-10 Bin kişilik çok alternatifli ve son teknolojiler ile donatılmış Kongre Merkezleri ile İstanbul, en fazla tercih edilen şehir olacaktır.  

Otelin eşsiz mutfağı, tecrübeli aşçıları ve kaliteli restoranları ile birleşerek misafirlerin hem göz hem de damak zevkine fazlasıyla hitap edecek.

Yeni otelinizi bölgedeki diğer tesislerden ayıran başlıca özellik nedir, otel yatırımlarına devam edecek misiniz, edecekseniz nerede, ne zaman?
‘Silence Istanbul Hotel & Kongre Merkezi’ bölgede bulunan finans ve iş merkezlerinin vazgeçilmez destinasyonu olacak iş toplantılarının da cazibe merkezi olacak. Tesisimiz, gün ışığı alan; 7 metre tavan yüksekliğinde ve 1500 m2 genişliğinde 3’e bölünebilen ana salonu, 900 m2’lik alternatif salonu ile toplamda 15 tam donanımlı toplantı salonuna sahip. Ayrıca, eşsiz mutfağı; tecrübeli aşçıları ve kaliteli restoranları ile birleşerek misafirlerin hem göz hem de damak zevkine fazlasıyla hitap edecek.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.