Shorta düşen otel tazminat ödeyecek

Alman Federal Mahkemesi, Türkiye'de tatil için rezervasyon yaptırdıkları otel shorta düştüğü için üç gün boyunca farklı bir otele yerleştirilen bir aileye hak verdi.

22/11/2017 14:40
Shorta düşen otel tazminat ödeyecek

Alman Federal Mahkemesi (Bundesgerichtshof), "Otel shorta düşünce müşterilere tazminat hakkı doğuyor" kararını verdi.

 dpa haber ajansı tarafından yayınlanan habere göre tatilciler, tatillerinin bir bölümü için de olsa rezervasyon yaptıkları otelden farklı bir otele yerleştirilince, fiyat düşürmenin yanısıra bir de tazminat alma hakları doğuyor.

Alman Federal Mahkemesi, Türkiye'de tatil yaparken esas rezervasyon yaptırdıkları otel shorta düştüğü için üç gün boyunca farklı bir otele yerleştirilen bir aileye hak verdi.

Ailenin yerleştirildiği farklı oteldeki odanın asıl rezervasyon yaptıkları oda gibi deniz manzaralı değildi, otelin inşası tamamen bitmemişti ve otel odası – mahkemenin de kabul ettiği gibi – "iğrenç bir durumda" idi.

Aile, yukarıda tarif edilen otelde üç gün kaldıktan sonra onbir günlük tatillerinin son sekizgünü için asıl rezervasyon yaptırdıkları otele alındı. Tourexpi'de yer alan habere göre, ailenin esas oteli ve kaldıkları oda tam isteklerine göre olduğu halde, Alman Mahkemesi'nin kararına göre daha önce hoş olmayan bir şekilde geçen üç gün, ailenin toplam onbir günlük tatiline zarar verdi.

O yüzden mağdur aile için tazminat hakkı doğduğuna hükmeden mahkeme, aileye 600 Euro tazminat ödenmesine karar verdi. Aile daha önce de bu olaydan dolayı tatil fiyatını düşürme hakkını elde etmişti.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.