Şenol Öztürk: İstanbul dünya turizm merkezi olmalı

Erbil Hotel Genel Müdürü Şenol Öztürk Turizm Aktüel'e yaptığı açıklamada, Yaz sezonun bitmek üzere olduğu şu günlerde, İstanbul’da satılacak oda bile yok. Bu bize önümüzdeki yılında nasıl olacağına dair ipuçları vermektedir...

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Şenol Öztürk: İstanbul dünya turizm merkezi olmalı
2010 yılına başlarken öngörülerimiz, 2010 yılının çok iyi geçeceği idi, zaten başka bir şekilde düşünmemiz söz konusuda olamazdı, çok büyük badireler atlatmış Türk turizmi güzel işler yapıyordu. Bakanlıktan gelen veriler, rakamsal olarak turist girdi sayısında bir azalmanın olduğunu söylüyordu, ama geceleme olarak bir artış söz konusuydu. Bu da bizim yüzümüzün gülmesine yeterdi.
İlk çeyrekte İsrail ile yaşanan mavi Marmara hadisesi yine bizi çok üzdü. İsrail’den gelen turist sayısı durduma noktasına geldi ve aslında durdu. Fakat özelikle İstanbul dünyanın merkezinde olmalı ki; dünya turizm pastasında önemli yer tutan kongre, seminer, dünyaca ünlü konserler, kruvaziyer, sağlık ve kültür turizminden aldığı payla 2010 yılında yüzümüzü güldürdü.
Yaz sezonun bitmek üzere olduğu şu günlerde, İstanbul’da satılacak oda bile yok. Bu bize önümüzdeki yılında nasıl olacağına dair ipuçları vermektedir.
İstanbul’da 2011 yılı için hedefler kapsamına daha çok turist gelmesinin yanı sıra hizmet kalitesinide artırmaya çalışan, pazarlama kanallarını çeşitlendirmek üst gelir gruplarını hedef alan bir pazarlama şeklini hazırlamamız lazımdır.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.