Sektör onların yolunu gözlüyor

27 Milyar Dolarlık Türkiye turizm pastasından 6 Milyar Dolar pay alan, kongre, toplantı ve etkinlik sektörü, 2018’de atağa geçecek. Türkiye’ye gelen turistler kişi başı 600 Dolar harcarken, MICE turisti 3 kat fazla harcıyor.

11/02/2018 00:43
Sektör onların yolunu gözlüyor

2 yıldır gerileyen Türkiye kongre, toplantı ve etkinlik sektörü (MICE), bu yıl yeniden atağa geçiyor. Türkiye turizminden yüzde 30 pay alan sektörde, daha önce ertelenen uluslararası kongreler ve etkinlikler 2018’de yapılacak. Şubat ayında 40 ülkeden 200 alıcı, İstanbul’da buluşuyor.

Türkiye Etkinlik Toplantı ve Kongre Sektörü Yöneticileri Derneği (TETKİD) Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Ataman, Türkiye’nin zorlukların üstesinden çok hızlı geldiğini belirterek, “Benzer zorlukları başka bir ülke yaşasa, kesinlikle toparlanamazdı. Türkiye 1.5 yıl gibi kısa bir sürede yeniden uluslararası kongre, etkinlik ve düğünlerin merkezi olmaya başladı” dedi.

40 ÜLKEDEN 200 ALICI GELİYOR

Özgül Öztürk imzalı haberde, Türkiye MICE pazarının 6 Milyar Dolarlık büyüklüğe sahip olduğunu anlatan Ataman, sektörde 1000’in üzerinde firma, 1300 de toplantı oteli olduğunu söyledi. Türkiye’nin bundan çok daha büyük potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken Ataman “Önümüzdeki süreçte Türkiye çok daha fazla kongre ve etkinliğe ev sahipliği yapacak” dedi. 

Normal turistin 3 katı harcıyorlar

Kongre, düğünler, event, bayi toplantıları gibi tüm etkinlikleri kapsayan MICE sektörü için Türkiye’ye gelen turistlerin ekonomiye sağladığı katma değer çok yüksek. Ataman’ın verdiği bilgilere göre  Türkiye’ye gelen turistler kişi başı 600 Dolar harcarken, MICE turisti 3 katı harcıyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.