Sazak Koyu WOW Grubu'na verildi

Antalya’nın karayolu ile ulaşılabilen ve yat turları ile yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan Sazak Koyu yine el değiştirerek Wow Oteller Grubu bünyesine geçti. Ancak tahsis yargıda olduğu için bir şey yapılamıyor.

31/12/2019 23:40
Sazak Koyu WOW Grubu'na verildi

Turizmi Teşvik Kanunu’nda yapılan değişiklik sayesinde Adrasan’ın Sazak Koyu sık sık tahsisler ve çevrecilerin tepkileri ile gündeme geliyor. Adrasan’a bağlı olan ve tek karayolu ile gidilebilen Sazak Koyu’nun tahsisi yeniden gündeme geldi. Daha önce birçok ismin geçtiği tahsisin MNG Holding bünyesinde bulunan Wow Oteller Grubu’na yapıldığı ortaya çıktı. Wow oteller grubu tarafından 24 saat bir bekçinin görevlendirildiği Sazak Koyu’na karayolu ile gelerek çadır kurmak isteyenlere ‘özel tahsis alanıdır’ denilerek izin verilmezken, Adrasan’dan Yat Turu ile gelen yerli ve yabancı turistlere karışılmıyor.

Yat turu düzenleyen tekne kaptanları, dünyanın en güzel koylarından biri olan Sazak Koyu’nun yıllardır farklı isimlere tahsis edildiğinin bilindiğini belirterek, “Bu koya yaz sezonu her gün yüzlerce tekne gelerek 30-45 dakika demirliyor. Turistlerin bir kısmı güneşlenip yüzerken, bir kısmı ise karaya çıkıp çevreyi gezmek istiyor. İlk zamanlar karada gezinme olayı tahsis alan firmanın görevlendirdiği bekçi tarafından engelleniyordu. Şimdi bu engel yok ama yakında bizlerin de bu koya demir atmamız zorlaşabilir” diyerek, “şimdilik sorun yok ama gelecekte ne olur bilinmez” diyerek Sazan Koyu’nun geleceğinden kaygılı olduklarını dile getiriyor.

MNG Holding bünyesinde bulunan Wow oteller zinciri tarafından görevlendirilen ve 24 saat bekçi olarak görev yapan görevli ise Sazak Koyu Wow oteller grubu bünyesinde. Firma buraya bungalov tatil beldesi yapmayı düşündüğü söyleniyor. Ancak, bedelli tahsis konusu yargıda ve ayrıca devlette artık bu tür koylara bir şey yapılmasına sıcak bakmıyor. Şu an her hangi bir çalışma yok. Sadece 24 saat burada görev yapıyoruz. Sazak Koyu, tek karayolu ile ulaşılabilen koy olduğu için buraya çadır kurmak için gelenlere izin verilmesi istenmediği için ‘burası özel tahsisli alan” diyoruz” dedi. (Antalya Hürses)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.