Saklıkentte öldüren ihmal

Saklıkent kanyonunda sele kapılan iki arkadaş dün İstanbul’da yan yana uğurlandı. Kanyona girişte hiçbir uyarı levhası olmadığını belirten arkadaşları kendilerini köy çocuklarının kurtardığını söyledi.

31/12/2019 23:40
Saklıkentte öldüren ihmal

Yeditepe Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü mezunu Ozan Genç (28) ve Sakarya Üniversitesi Çevre Ekonomisi Bölümü mezunu Ömer Özcan (27) Darüşşafaka’dan sınıf arkadaşıydı. Perşembe günü başlayan tatilde 18 kişiydiler. Pazar günü gidecekleri son adres olarak Muğla’nın Seydikemer ilçesi, Saklıkent Kanyonu’nu seçtiler.

DEREYİ AŞIP YÜRÜDÜLER

17.12’de Seydikemer Belediyesi’nin işlettiği kanyona 5’er TL’ye bilet alarak girdi. Kimse kendilerine herhangi bir uyarıda bulunmadı. Kanyonun girişindeki yarım metrelik dereyi aştıktan sonra su bileklerinin hizasındaydı. Önlerinde yürüyen turist grubunu takip etmeye başladılar. 800 metre sonra önlerinde 1 metrelik doğal bir havuz vardı. Birkaç dakika sonra sel suları bir anda kanyonu doldurdu. Yaklaşık 2 metre yükselen suyun debisine kapılan herkes sürüklenmeye başladı.

DARÜŞŞAFAKA’YLA UĞURLANDILAR

Kimi bir taş parçasına, kimi de kanyonun kenarındaki topraklara tutunarak hayatta kaldı. Ozan Genç ile Ömer Özcan arkadaşları kadar şanslı değildi. İki arkadaşın cenazeleri önceki gün uçakla İstanbul’a getirildi. Dün Şakirin Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Tabutlarının üzerlerine Darüşşafaka bayrağı örtüldü ve iki arkadaş Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Hepimizden cüsseliydi

Faciayla biten geziden kurtulan Ekin Urcan yaşadıklarını şöyle anlattı: “Havuza ilk Ozan girdi. Hepimizden cüsseli bir sporcuydu. 3-5 metre sonra suyu geçti. “Dikkat edin” diye bağırmaya başladı. Su bir anda kabardı. 3 saniye içinde arkadaşlarım yok oldular.”

Köylüler bizi kurtardı

Beytullah Kokoç: “Hiçbir görevli yoktu. Girişte de kimse yoktu. Kimse uyarmadı. Oradan kurtulmamız mucize. Köylü çocukları gelmeseydi ölürdük. Kıyafetlerimizi birbirine bağlayıp halat oluşturduk. Tutunup çıktık.” (Eyüp Serbest)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.