Sağlık turizminde hedef 20 milyar dolar

Türkiye, sağlık turizminde önemli başarılara imza atarken, 2023 yılı hedefini de 20 milyar dolar olarak belirledi.

31/12/2019 23:40
Sağlık turizminde hedef 20 milyar dolar

Bu pazar için yönünü sağlık turizmine çeviren acentalar da yurt dışından tedavi olmak için Türkiye’yi seçen hastalara, tüm detayların düşünüldüğü bir program sunuyor.  Ülkemizde sağlık sektöründe; mesleki açıdan donanımlı, yabancı dil bilen sağlık çalışanları tarafından hizmet verilirken seçkin sağlık destinasyonlarından olan Türkiye’de saç ekiminin aksine en çok başvuru alan branşlar; göz, ortopedi, diş, kardiyoloji, onkoloji, plastik&estetik cerrahi ve beyin&sinir cerrahisi olarak karşımıza çıkıyor.

Son yıllarda sağlık turizminin en gözde destinasyonları arasında yer alan Türkiye; maliyet avantajı ve kaliteli teknolojik altyapısının yanı sıra kültürel mirasıyla da uluslararası hastaların ilk tercihi oluyor. Bu farkındalıkla da 2023 yılı hedefini 20 milyar dolar olarak belirleyen sektörde faaliyet gösteren acentalar; yurt dışından tedavi olmak için Türkiye’yi seçen hastalara, tüm detayların düşünüldüğü bir program sunuyor. 

“Yaz sezonunda talepte de hareketlilik gözlemliyoruz”

Türkiye’nin uyguladığı başarılı tedavilerle uluslararası platformda söz sahibi olduğunun altını çizen Vizyon Grubu Yönetim Kurulu Üyesi M.Talha Çizmeci, Vizyon Health’i tercih eden yabancı hastalar için vize işlemlerinden kalacakları otele, tedavi olacakları hastaneden gidecekleri yerlere kadar ayrıntılı bir program oluşturduklarını söyledi. Yaz sezonununda sektörün hareketlendiğinin altını çizen Çizmeci, Türkiye'nin sağlık turizmindeki potansiyeli sayesinde rakamların her geçen gün artacağını ve sağlık turizminin hacminin son 5 yılda 5 kat artarak 6 milyar dolara ulaştığını belirtti.

Çizmeci: Almanlar en çok Türkiye’yi tercih ediyor

Türkiye'ye özellikle saç ekimi için gelindiği algısı olduğunu vurgulayan Çizmeci, en çok başvuru alan branşların göz, ortopedi, diş, kardiyoloji, onkoloji, plastik&estetik cerrahi ve beyin&sinir cerrahisi olarak gerçekleştiğini söyledi. Çizmeci, “Türkiye; sahip olduğu üst düzey hastanelerini, termal kaynaklarını ve doğal yaşam alanlarını, sunduğu eşsiz otelcilik hizmetiyle birleştirerek hastalara ekonomik ve üst düzey imkanlar sunuyor. Ülkemizde sağlık sektöründe; mesleki açıdan donanımlı, yabancı dil bilen sağlık çalışanları tarafından hizmet verilirken seçkin sağlık destinasyonlarından olan Türkiye’de en çok başvuru alan branşlar; göz, ortopedi, diş, kardiyoloji, onkoloji, plastik&estetik cerrahi ve beyin&sinir cerrahisi olarak karşımıza çıkıyor. Aslına bakarsanız, sağlık için en çok ülkemizi Almaya tercih ediyor. Sırasıyla Irak, Libya, Azerbaycan ve Hollanda geliyor. Tabii ki bu ülkelerden gelen hastaların içinde gurbetçilerimiz de yok değil. Öte yandan Ortadoğulu vatandaşlar ülkemizi 2015 yılında daha çok tercih etmeye başladı. Geçen sene Suudi Arabistan'dan oldukça hasta kabul ettik. Türkiye’nin saç ekimindeki uzmanlığı bu durumun oluşmasında önemli bir konu. Özellikle Irak ve Libya'dan yoğun olarak hasta ülkemizi tercih ediyor. Irak-Libya ve Almanya en çok sağlık turizmi için gelen ülkeler” dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.