Rusya'dan turizm sektörüne müjde

THY, Türkiye'ye yıl sonuna kadar Moskova’dan bir milyonun üzerinde yolcu taşınacağını ve bu rakamın tüm Rusya'dan 2 milyonu geçeceğini açıkladı.

31/12/2019 23:40
Rusya'dan turizm sektörüne müjde

Rusya ile yaşanan uçak hadisesinin turizme verdiği yaralar hızla sarılırken, bu yıl turizmcilerin yüzünü güldürecek ilk rakamlar Türk Hava Yolları'nın Rusya operasyonundan geldi. THY, önümüzdeki 6 aylık turizm sezonunda sadece Moskova'dan bir milyonun üzerinde yolcu taşınacağını, tüm Rusya'dan ise, uçak hadisesinden önceki rakamları geride bırakarak bu sayının 2 milyonu geçeceği bildirildi.

Turizm sezonun açılması ile birlikte Antalya - Moskova güzergâhına 10 tane ilave sefer koyan THY, yıl boyunca her gün İstanbul-Moskova arasında dört ve her gün bir Antalya - Moskova uçuşunun yanı sıra haftada dört gün de Ankara - Moskova uçuşu gerçekleştirmeye başladı.

Antalya'ya bir milyondan fazla turist

Çoğu geniş gövdeli ve yaklaşık 280 yolcu kapasiteli Antalya uçaklarının tamamına yakını ise tam kapasite ile uçuyor. THY, sadece Moskova'dan ilave seferleri ile sezon sonuna kadar Antalya'ya yaklaşık 850 bin kişi taşıyacak. St. Petersburg ve Ufa kentlerine de her gün bir Antalya ilave seferi koyan THY, bu uçuşlar ile birlikte sadece Antalya'ya bir milyonu geçkin yolcu taşımış olacak.

Yıl boyunca gerçekleştirdiği normal seferler ile birlikte Rusya ile en iyi olunan dönemde Moskova'dan 700 bin civarında yolcu taşıyan THY, bu yıl bu rekorunu da ikiye katlayacak. Türk Hava Yolları, Moskova'dan direk uçtuğu Antalya, İstanbul ve Ankara'ya yaklaşık 1,5 milyon yolcu taşımış olacak. (DHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.