Rusya'da yurtdışı bilet fiyatlarında yüzde 40 indirim

Online Turizm Servisi Tutu.ru Genel Müdürü Dmitri Hrapov, Rus vatandaşları tarafından satın alınan yurtdışı uçak bilet hacminin geçen senenin aynı dönemine kıyasla %40 oranında düştüğünü, bunun aksine iç hatlardaki taleplerin yaklaşık üç katına çıktığını bildirdi.

31/12/2019 23:40
Rusya'da yurtdışı bilet fiyatlarında yüzde 40 indirim

Rus haber ajansı Ria Novosti'ye açıklamalar yapan Hrapov, "Rezervasyon sayısı 1,5 kat azaldı, yaz sezonu için satın alınan bilet sayısı da %40 oranında düştü.Haziran-Ağustos döneminde yurtdışı uçak biletlerinin ortalama fiyatı %36 oranında arttı" ifadelerini kullandı. Hrapov, bu verilerin 1 Aralık 2014-20 Ocak 2015 tarihleri arasında yapılan satışlar üzerinden elde edildiğini belirtti.

Rapor döneminde site kullanıcılarının yurtdışı tatilleri için en çok Karadağ, Türkiye, İspanya, Bulgaristan ve İtalya'yı seçtiklerini ifade eden Hrapov, "Karşılaştırmak gerekirse, geçen senenin aynı döneminde müşterilerimiz daha çok Karadağ, Fransa, Yunanistan, İspanya ve Bulgaristan'ı tercih etmişlerdi" dedi.

Tutu.ru Aralık 2014-Ocak 2015 döneminde vatandaşların yaz sezonu için Rus şehirlerini daha aktif bir şekilde tercih ettiklerini saptadı. Geçen kış sezonunda en çok tercih edilen şehirlerin başında Moskova, St. Petersburg, Anapa, Soçi ve İrkutsk yer aldı. Bu sene ise Haziran-Ağustos ayları için daha çok Simferopol, Moskova, St. Petersburg ve Krasnodar tercih ediliyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.