Rusya’da 'Tur operatörlerini sigortalamayız' isyanı

Rusya’da ekonomideki sıkıtıların etkilerini derinden hisseden turizm sektörü için olumsu haberlere yenisi eklendi. Rusya Sigortacılar Birliği, önde gelen tur operatörlerinin bir biri ardında iflas etmesinin ardından "Bu şekilde giderse artık tur operatörlerini sigortalamayız, bu riski üstümüze alamayız" resti çekti.

31/12/2019 23:40
Rusya’da 'Tur operatörlerini sigortalamayız' isyanı

Türkrus haber sitwsinde yer alan habere göre, Rusya Sigortacılar Birliği, hükümete, tur operatörlerinin sigorta haklarını düzenleyen yasada değişikliklere gidilmesi önerisinde bulundu. Kommersant gazetesinin haberine göre, Rusya Sigortacılar Birliği Başkanı İgor Yurgens, tur operatörlerinin faaliyetlerini düzenleyen yasadan, sigorta poliçesinin şirketlerin yükümlülüklerinin tümünün garantisi olarak kullanılmasını öngören maddenin kaldırılmasını talep ettiklerini açıkladı.

Bu sene pazardan silinen 20 tur operatörünün 4,4 milyar ruble borçlu olduklarına, ancak sigorta bedellerinin bu borçların yalnızca yüzde 1,9 milyar rublesini karşıladığına dikkat çekiliyor. Sigortacılar Birliği, Kültür Bakanlığı’na, tur şirketlerine yaklaşık 500 milyon rubleden oluşan tazminat fonu kurması zorunluluğu getirilmesini ve tur şirketleri üzerindeki denetimlerin setleştirilmesini talep ediyor.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.