Rus turistlerden 'Kültür Kayağı' projesine yoğun ilgi

Odeon Tours, kayak sezonu boyunca, her Cuma günü “Moskova-Kayseri” charter uçuşlarına başladı.

16/01/2018 13:32
Rus turistlerden 'Kültür Kayağı' projesine yoğun ilgi

Odeon Tours, kayak sezonu boyunca, her Cuma günü “Moskova’dan Kayseri’ye” direk charter uçuşu düzenliyor. Her uçak ile gelmekte olan yaklaşık 220 kişi, 7 gece boyunca, Kayseri’de kayak ve Kapadokya turu yapıyor.

Rus turistlerden “Kültür Kayağı” projesine yoğun ilginin olduğunu kaydeden Artaş Grubu Turizm Yatırımları Koordinatörü Recep Arifoğlu, şunları söyledi:

“Rusya’dan gelen misafirlerimiz, 7 gün boyunca hem Kayseri ile Kapadokya’nın tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfediyorlar, hem de Erciyes Kayak Merkezi’nde kayak fırsatı yakalıyorlar. Odeon Tours’un 29 Aralık 2017 tarihinde başlattığı ve talebin yüksek olduğu “kültür kayağı” projesine, önümüzdeki dönemde yurtdışında farklı destinasyonlardan carter uçuşları eklenmeye devam edebilecektir.” dedi.

Tanıtım ve pazarlama çalışmalarının meyvelerini alıyor

Tanıtım ve pazarlama çalışmalarının turizmin olmazsa olmazı olduğunun altını çizen Recep Arifoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Kadim şehrimiz Kayseri’de, Kayseri Valiliği, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri, Erciyes AŞ ve Radisson Blu Hotel Kayseri’nin de aralarında olduğu özel sektör, son 3 yılda tanıtım ve pazarlamada atağa geçtik. Yaptığımız bu çalışmaların meyvelerini almaya başladık.

Yerli misafirlerimizin yanı sıra, Rusya, Brezilya ve Avrupa ülkeleri dahil dünyanın birçok yerinden özellikle kayakçılar, şehrimize yoğun ilgi gösteriyor. Nitekim, Erciyes Kış Merkezi’ne, 3 yıl önce 650 bin kişi gelirken, geçtiğimiz yıl 2 milyon 200 bin kişiyi geçti. Erciyes Kayak Merkezi “Kar Garantili” bir kayak merkezidir ve Kasım - Mart tarihleri arasında kar garantisi vermektedir.” diye konuştu.

Sömestre tatilinde “Erciyes’te Kayak, Kapadokya’da Balon”

Radisson Blu Hotel Kayseri’de, sömestr tatilinde %100’e yakın doluluk yakalayacaklarını anlatan Recep Arifoğlu, yarıyıl tatilinde “Erciyes’te Kayak, Kapadokya’da Balon” fırsatının sunulduğunu söyledi.

Otel olarak kış sezonunu yüksek doluluklarda geçirmekte olduklarını ifade eden Recep Arifoğlu, şunları kaydetti:

“Kayserimiz, sadece tarihi, kültürü, doğal güzellikleri, kış merkezi ile zengin bir şehir değil, aynı zamanda “gönlü zengin” bir şehirdir. Erciyes Kayak Merkezimiz, dünyanın sayılı kış sporları merkezleri arasında bulunuyor. Son yıllarda yaptığımız çalışmalar ve Türk misafirperverliğiyle sunduğumuz hizmetimiz neticesinde otelimizde doluluklarımız yüksek geçiyor.

Yerli misafirlerimizin yanında, Rusya, Ortadoğu, Fransa, Almanya dahil dünya genelinden turistleri ağırlıyoruz. Otellerimizin tanıtımı için 40’a yakın ülkede ve bu ülkelerin hedeflediğimiz şehirlerinde, dijital tanıtım ve pazarlama çalışmalarımızı aralıksız yapıyoruz.

Aynı zamanda uluslararası turizm fuarlarına ve toplantılarına katılarak, ülkemizin sahip olduğu zenginlikleri, şehirlerimizi ve tesislerimizi anlatmaya devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.