Rus turist bireysel seyahate yöneliyor

Ipsos Comcon Pazarlama ve İletişim Bölümü Başkanı Mila Novichenkova tarafından açıklanan Rusya Seyahat Pazarı 2017’ raporunda, tatilini bireysel olarak planlayan Rus turist sayısındaki artışa dikkat çekildi.

31/12/2019 23:40
Rus turist bireysel seyahate yöneliyor

Ipsos Comcon’un hazırladığı ‘Rusya Seyahat Pazarı 2017’ raporunda, ‘İki yıllık gerilemenin durduğu vurgulandı ve 2017 için ışık göründü’ saptaması yapıldı. Tuyed.org'da yer alan habere göre, Ipsos Comcon Pazarlama ve İletişim Bölümü Başkanı Mila Novichenkova tarafından açıklanan raporda, tatilini bireysel olarak planlayan Rus turist sayısındaki artışa dikkat çekiliyor.

Rusya para birimi Ruble’nin yabancı para birimleri karşısında değer yitirmesi ve ülkenin en önemli gelir kaynağı petrol fiyatlarındaki düşüşün ekonomide neden olduğu krizin 2017’de aşılma sürecine girdiği, bunun turizme de yansıyacağı belirtiliyor.

Kişi başı ortalama harcamalar % 40 artı

Yıllar      Euro                     

2013      850                       

2014      740                       

2015      570                       

2016      730                       

Ipsos Comcon’un hazırladığı “2017’de Rusya seyahat pazarında durum”raporu, Mila Novichenkova tarafından MITT Moskova Fuarı’nda açıklandı. Raporda 2016’da Rusya’dan yurtdışına çıkışlarda olduğu gibi Rusya’ya gelen ziyaretçi sayısında da düşüş olduğu, bunun 2017’de yükselişe geçmesinin öngörüldüğü belirtiliyor. Raporda 2016’da tatil amaçlı olarak tatil amaçlı olarak yurtdışına çıkanların eskiden tercih edilen Türkiye ve Mısır gibi ülkeler yerine Yunanistan ve İspanya’ya gittiğine işaret ediliyor.

Rapora göre, 2016’da tatillerini iç pazarda değerlendirenlerin aldıkları hizmet ve ödedikleri fiyatların yüksekliğinden dolayı memnun kalmadıkları, bunun başta Türkiye olmak üzere Rusların bu yıl yurtdışına gidecekleri ülkelerin lehine olduğuna işaret ediliyor.

Rus turistlerin yurtdışında yaptığı harcamaların yüzde 40 artış kaydettiği belirtilen raporda özetle şu görüşlere yer veriliyor: Tatilde akrabalarını ziyaret eden Rus turist sayası azaldı. 2013’te tatilini bireysel olarak planlayan Rus turistlerin toplamdaki oranı yüzde 23’ken, bu oran 2016’da yüzde 33’e çıktı. 2013 yılında Rus turistlerin kişi başı ortalama harcamaları 850 Euro’yken, bu harcama 2016 yılında 730 Euro’ya geriledi.

Tatilini bireysel olarak planlayan Rus turistler ile seyahat acentesi üzerinden planlayanların karşılaştırıldığı raporda her iki kesimin profili şu başlıklarla anlatılıyor:

Bireysel gezginler        

* Mümkün olan özgürlüğü yaşamak gerekirse konforlarından vazgeçmeye hazır

* Yalnız veya biriyle birlikte 2 haftalık veya birkaç günlük tatile gidiyor

* Otelini tatile gitmeden kısa süre önce seçiyor

* Ağırlıklı olarak tek başına seyahat ediyor

* Ağırlıklı olarak arabayla gezmeyi seviyor

* Sportif özellikle de uç (extreme) etkinliklere ilgi duyuyor

Seyahat acentesini tercih edenler          

* Kolay seyahat etmeyi seviyor

* Ödeyecekleri parayla mümkün olanın en iyisini almak istiyor

* Tatile genelde 1,5-2 haftalık süre ayırıyor

* Hostelde değil, otelde konaklamayı tercih ediyor

* Tatsız sürprizleri sevmiyor, yemek ve lojistik gibi konuların sorunsuz çözülmesini bekliyor

* Yabancı dil bilmemesini sorun etmiyor

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.