Rus tur operatörleri müşterilerinden 'Kur farkı' istiyor

Rusya’da devalüasyonun turizm sektöründeki olumsuz etkileri de derinleşiyor. Tur operatörlerinin, daha önceden ödeme yaparak yeni yıl tur paketi satın alan müşterilerinden “kur farkı” talep etmesi şikayetlere yol açtı.

31/12/2019 23:40
Rus tur operatörleri  müşterilerinden 'Kur farkı' istiyor

Rusya Turizm Ajansı (Rosturism) basın sözcüsü İrina Şegolkova, tur operatörlerinin rubledeki sert düşüş nedeniyle, önceki tarihlerde satın alınan tur paketleri için ek ücret talep ettiği vatandaşlar tarafından yapılan şikayetlerin giderek arttığını açıkladı. Bazı tur operatörlerinin de, örneğin 21 günlük tur paketinin süresini, yeni kurdan dolayı 14 güne idirme yoluna gitmesi tepki topladı.

Tur operatörlerinin bu hakkı olduğunu belirten Şegolkova, “Bununla ilgili yapılabilecek bir şey yok. Turistlerin kendilerinin karar vermesi gerekiyor. Tur paketinden vazgeçmeleri halinde yüzde 100 ceza ödeme riski ile karşı karşıyalar” dedi.

Rusya Turzm Endüstirisi Birliği basın sözcüsü İrina Turina ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Eğer turistler tur paketinin parasının tamamını ödedi ise, anlaşmada belirtilmemesi halinde ek ödeme yapması söz konusu olamaz” diyerek tur operatörlerinin bu adımının olumsuz karşılandığını belirtti. (Türkrus)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.