Rifai: Türkiye’de güvenlik sorunu yok

Türkiye’yi yılda bir kez ziyaret ettiğini belirten BM Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Rifai, "Hiç güvenlik sorunu yaşamadım, turizm canlanacak" dedi.

31/12/2019 23:40
Rifai: Türkiye’de güvenlik sorunu yok

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Taleb Rifai, dünyada güvenlik tehdidi bulunmayan hiçbir ülkenin olmadığına işaret etti.

Güçlü destinasyon

Rifai, "Türkiye'yi yılda en az bir defa ziyaret ediyorum, hiçbir zaman güvenlik sorunu yaşamadım veya bu konuda şikayet duymadım" dedi. Akşam'da yer alan habere göre, Türkiye'nin turistler için köklü ve güçlü bir destinasyon olduğunu vurgulayan Rifai, son dönemde turist sayısında azalma yaşanmasına rağmen 2017'de sektörden umutlu olduğunun altını çizip, "Türkiye'ye yönelik uluslararası turizm talebinde canlanma yaşanacağına inanıyoruz" diye konuştu.

ASYA PASİFİK BÜYÜYOR

Rifai, gelişmekte olan ülkelerin ekonomik büyümede turizmi çoktandır katalizör olarak görmeye başladıklarına değinerek, uluslararası turistlerin seyahatlerinin Asya ve Pasifik ülkelerine doğru kaydığına işaret etti. Rifai, Asya-Pasifik'in turizmde yıllık yüzde 8 büyüme gösterdiği bilgisini paylaştı. (Akşam)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.