Rezervasyon iptallerinde önemli değişikliğe gidildi

Marriott and Starwood oteller zinciri geçtiğimiz günlerde rezervasyon iptal koşullarında önemli bir değişikliğe gitti.

31/12/2019 23:40
Rezervasyon iptallerinde önemli değişikliğe gidildi

Yapılan düzenlemeye göre son 48 saat içerisinde iptal edilen rezervasyonlara bir gecelik ceza uygulanacak. Bu düzenlemeden önce son 24 saate kadar yapılan iptallerden ceza alınmıyordu. 
Marriott sözcüsü tarafından yapılan açıklamada bu kararın, iptal sonrasında boşalan odalara yerleşebilecek müşteriler için verildiği söylendi. Düzenleme şimdilik ABD, Kanada, Karayipler ve Latin Amerika’daki otellerde geçerli olacak.
Bu, bolca iş seyahatine çıkan kişiler için elbette iyi bir haber değil. Zira iş seyahatlerinde fazlaca değişiklik yaşanabiliyor ve bu değişiklikler genelde son 2 günden önce gerçekleşmiyor. Acentelerin de durumdan olumsuz etkilenmesi mümkün.
Birçok tedarikçiden, toptancı fiyatlarıyla, ön ödemeli münferit otel rezervasyonları yapılmasına imkân tanıyan teknoloji platformu Odamigo Ways & Rooms ise muadillerinin aksi bir tutum sergiliyor. Genel uygulamaların tersine Odamigo, acentelere bu koşulları yansıtırken bir dakika dahi ekleme yapmıyor; şeffaflık esasları ile, hiçbir değişikliğe uğratmadan gösteriyor. Bu durumun acentenin ve yolcunun lehine kullanımına fırsat veriyor.
Odamigo sayesinde acenteler doğrudan otelden rezervasyon yapsalar bile ulaşamayacakları imkanlarla karşılaşabiliyor. Örneğin, Odamigo acenteleri giriş günü saat 19.00’a kadar uzanabilecek iptal koşullarına erişebiliyor. Böylece olası son dakika değişikliklerinde tedarikçinin otel ile birebir anlaştığı koşulları kullanabiliyor olması, yolcunun acenteye olan sadakatini artırıyor.
Detaylı bilgi için www.odamigo.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.