Rehberler de turizm destek paketinden pay istiyor

ADRO Başkanı İsa Akdağ, Turist rehberlerin turizme verilen destek paketinden yararlanması gerektiğini söyledi.

31/12/2019 23:40
Rehberler de turizm destek paketinden pay istiyor

Adana Turist Rehberler Odası (ADRO) Başkanı  İsa Akdağ, Türkiye’nin tanıtımında önemli rol oynayan 14 bine yakın turist rehberinin turizme verilen destek paketinden faydalandırılması gerektiğini belirterek “Hiç olmazsa bu kriz dönemi geçene kadar vergi muefiyeti getirilmelidir”dedi.

Akdağ, turist rehberlerinin hiçbir sosyal güvencesi bulunmadığını belirterek, işsizlik ödeneği sağlanması, işsiz geçen dönemde rehberlere eğitim desteği sunulması, rehberlere faizsiz kredi, işsizlik sigortası, ucuz konut desteği ve sosyal imkânlar sağlanması gerektiğini belirtti.

REHBERLERE VEFA

Turist rehberlerinin gece gündüz, yaz kış demeden en kötü dönemde bile ülke tanıtımında önemli rol oynadığını söyleyen İsa Akdağ,  “Profesyonel turist rehberleri, 2016 ‘da artan terör olayları neticesinde, maalesef işlerini kaybetmiş ve evlerine ekmek götüremez duruma gelmişler. Bu durumda, devletten, böyle eğitimli, kültürlü ve aynı zamanda ülkemizin aynası olan camiaya sahip çıkma ve vefa göstermesini bekliyoruz” diye konuştu.

İsa Akdağ, turist rehberlerinin bir çoğunun turizmdeki kriz nedeniyle işbis olduğunu belirterek kamu kurum ve kuruluşlarda, turizmi ilgilendiren kadrolarda turizm rehberleri istihdam edilmesi gerektiğini söyledi. İsa Akdağ sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eğer Rehberler göz ardı edilip küstürülürse, ilerde turizmin en çok ihtiyaç duyacağı, kaliteli, yetişmiş ve kültürlü bir kitleyi kaybetmiş oluruz.
Turizm tekrar şaşalı dönemine döndüğünde, bu kadar eğitimli ve aydın olan ülkemizin turizm elçileri o zaman aramızda olmayabilir. Bir an önce, turizmin en önemli paydaşı olan, rehberlerin farkına varılmalı, turizmcilere sağlanan, destek paketine dâhil edilmeli ve turizmin vazgeçilmez en önemli ayağı olduğumuzu bütün camia kabul etmelidir.”
 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.