Projelerimizi hayata geçirmek bizim şeref sözümüzdür

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) kasım ayında gerçekleşmesi beklenen olağan genel kurulu öncesinde “Güçlü TÜRSAB Güçlü Türkiye” sloganıyla yola çıkan TÜRSAB Başkan Adayı Hasan Erdem, Karadeniz Bölgesi’nde gerçekleşen ortak akıl toplantılarına Samsun’dan sonra Trabzon’da da devam etti.

31/12/2019 23:40
Projelerimizi hayata geçirmek bizim şeref sözümüzdür

Trabzon Panagia Suites Otel’de 140 civarındaki turizm ve seyahat acentesiyle bir araya gelen Erdem’in 32 maddeden oluşan projelerine meslektaşlarından destek geldi. Yıl sonunda gerçekleşecek TÜRSAB seçiminin sektör için stratejik bir öneme sahip olduğuna dikkat çeken Erdem, “Acenteler olarak bıçağın kemiğe dayandığı noktadayız. TÜRSAB yıllardır ehil ellerde yönetilmediği için turizm ve seyahat acentelerinin zor bir süreçten geçiyor. TÜRSAB’ta yaşanacak yönetim değişikliğiyle turizm sektörüne yeni bir soluk yeni bir bakış açısı kazandırmak için yola çıktık” dedi.

TÜRSAB’DA DEĞİŞİM HAREKETİ

Türkiye’nin kalkınma hamlelerinin başında turizm ve ihracat geldiğine dikkat çeken TÜRSAB Başkan Adayı Hasan Erdem, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Türkiye olarak dünyanın en gelişmiş 10 ekonomisi arasına girmemiz için ihracat kadar turizme de büyük önem vermemiz gerekiyor. Türk turizmi maalesef ki son yıllarda kırmızı alarm veriyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan sonra turizmin en önemli kurumu olan TÜRSAB ne yazık ki bu süreçte sınıfta kaldı.

Kuruluş amacı üyesi olan 10 bin civarındaki turizm ve seyahat acentalarına destek olmak olan TÜRSAB ne yazıktır ki bırakın destek olmayı adeta köstek oluyor. Doğa turizminde sadece Türkiye’nin değil dünyanın en önemli turizm destinasyonu olan Karadeniz bölgesi bize göre paha biçilemez bir elmas değerinde fakat TÜRSAB’ı yönetenler sarraf değil. Turizm sektörünü planlı ve doğru şekilde yönetmek, planlamak adına 32 maddeden oluşan projelerimizi hayata geçirmek bizim şeref sözümüzdür.

ACENTALARA BELGE DEVİR HAKKI GELİYOR

TÜRSAB yönetimine geldiğimizde ilk icraatımız 5 yıl süreyle yeni acenta girişini durdurarak belge devir hakkını yeniden kazandırmak olacaktır. Mevcut TÜRSAB yönetimi belediyeler, kooperatifler ve odalar dahil önüne gelene TÜRSAB belgesi vererek haksız rekabete yol açıyor. Acentaların hak ve menfaatini korumak gerekirken yeni acenta girişleri yaparak belge satmak adeta diğer acentaların ekmeğine ortak yaratmaktır. TÜRSAB’da adeta acenta enflasyonu yaşanıyor. Acente sayısına kota konulursa TÜRSAB belgemiz değer kazanacaktır. Bunun yanında 32 maddeden oluşan projelerimizi hayata geçirerek TÜRSAB’ı hem kurumsal, hem markasal, hem üyelerinin kalkınması ve hem de Türk turizminin dünyada en etkin şekilde pazarlanmasını amaçlıyoruz.”

BYK’LARA YETKİ VERİLECEK

TÜRSAB bünyesinde yer alan 39 Bölgesel Yürütme Kurulu’nun mevcut yönetim tarafından oy deposu olarak görülmesinden başka hiçbir işlevi olmadığına dikkat çeken Erdem, “Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde faaliyet gösteren TÜRSAB BYK’ları en makul seviyeye çekerek yetkilerini arttırmayı hedefliyoruz. Bu sayede BYK’lar geçmişte olduğu gibi amacına uygun bir şekilde profesyonelce yönetilecek. BYK’ların en demokratik hakları olan seçme ve seçilme hakkını yeniden kendilerine vererek özerklik kazandıracağız' dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.