Prof. Dr. Bahattin Rızaoğlu emekliye ayrıldı..

Adnan Menderes Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Bahattin Rızaoğlu emekliye ayrıldı. Emekliye ayrılması dolayısıyla Adnan Menderes Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim elemanları ve çalışanları 24 Mayıs 2014 tarihinde Kuşadası’nda bir veda yemeği ve töreni düzenlediler.

31/12/2019 23:40
Prof. Dr. Bahattin Rızaoğlu emekliye ayrıldı..

Adnan Menderes Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Bahattin Rızaoğlu emekliye ayrıldı. Emekliye ayrılması dolayısıyla Adnan Menderes Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim elemanları ve çalışanları 24 Mayıs 2014 tarihinde Kuşadası’nda bir veda yemeği ve töreni düzenlediler. Toplantıya Turizm Fakültesi’nden 40’dan fazla öğretim elemanı ve çalışan katıldı.

Törende, Turizm Fakültesi öğretim üyeleri adına konuşan Doç. Dr. Osman Çolakoğlu, Prof. Dr. Bahattin Rızaoğlu’nun son derece yapıcı ve anlayışlı bir insan olarak kendilerine her zaman örnek bir öğretim üyesi ve hocanın emekliye ayrılmasının kendileri açısından bir kayıp olduğunu söylerek, Prof. Dr. Rızaoğlu’na emeklilik yaşamında sağlık ve esenlikler dileklerini iletti.

Daha sonra söz alan Prof. Dr. Bahattin Rızaoğlu, 1992 yılından bu yana bu kurumda görev yapmaktan her zaman memnuniyet duyduğunu, bu vesile ile kendini bu kuruma kazandıran merhum Prof. Dr. Hasan Zafer Doğan’ın saygıyla andığını belirtti. Prof. Dr. Rızaoğlu, akademik yaşamı boyunca üç farklı kurumda görev yaptığını, Adnan Menderes Üniversitesi Turizm Fakültesi’nden sevgiyle ayrıldığını, kurumdaki öğretim elemanlarının kendisine olan davranışlarından her zaman memnun olduğunu belirtti. Prof. Dr. Rızaoğlu, ek olarak emekliliği dolayısıyla gerçekleştirilen törenin düzenlenmesinde katkıda bulunanlara teşekkür etti. Tören’de, Turizm Fakültesi öğretim elemanları Prof. Dr. Bahattin Rızaoğlu’na saat hediye ettiler.

Prof. Dr. Bahattin Rızaoğlu’nun Özgeçmişi:

Turizm alanında araştırmaları ve kitapları ile tanınan Prof. Dr. Bahattin Rızaoğlu, Akademisi (şimdiki adı Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) Dış Ticaret ve Turizm Bölümünden 1975 yılında mezun oldu. Bu arada 7 yıl Milli Eğitim Bakanlığı´na bağlı ilk ve orta dereceli okullar ile yetiştirme yurtlarında öğretmenlik, rehber öğretmenlik ve yöneticilik yaptı. 1975 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nın Türkiye Demir-Çelik İşletmeleri Genel Müdürlüğü hesabına pazarlama dalında yüksek lisans öğrenimi için açtığı sınavı kazanarak burslu olarak Amerika Birleşik Devletleri’ne gönderildi. 1978 yılında University of Dallas Graduate School of Management’ten pazarlama dalında yüksek lisansını aldı. Yüksek lisans öğrenimi sırasında Üniversite’ den verilen araştırma projelerinde çalıştı. 1979 yılında yurda döndüğünde Türkiye Demir-Çelik İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nde Dış Alımlar bölümünde yaklaşık iki yıl çalıştı.  1981 yılında Uludağ Üniversitesi Balıkesir Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu’nda asistanlık görevine başladı. 1984 yılında Erciyes Üniversitesi Nevşehir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’na öğretim görevlisi olarak atandı. Bu okulda, aynı zamanda 3 yıl müdür yardımcılığı ve 2 yıl müdür vekilliği görevlerinde bulundu. 1990 yılında Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden ‘Genel Pazarlara Yönelik Yiyecek-İçecek Tesislerinde Menü Planlama ve Geliştirme’ tezi ile doktora derecesini aldı.  1992 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Aydın Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nda yardımcı doçentlik kadrosuna atandı. 1994 yılında Turizm İşletmeciliği Eğitimi bilim dalında doçent unvanını aldı. Adnan Menderes Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölüm Başkanlığı yaptı ve Üniversite’nin Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Kurulu’nda görev aldı.  Prof. Dr. Rızaoğlu, son olarak geçtiğimiz yıllarda Turizm Fakültesi adını alan kurumda öğretim üyeliği ve Konaklama İşletmeciliği Bölüm Başkanlığı görevi yanında Üniversite’nin Bilimsel Etkinlikleri Değerlendirme Kurulu’ndaki görevini de sürdürüyordu. Yayınlanmış makaleleri ve bildirileri yanında Turizm Pazarlaması, Turizmde Tanıtma, Turizm Davranışı ve Turizm ve Toplumsallaşma adlı dört kitabı bulunmaktadır. Evli ve iki çocuklu olup iyi derecede İngilizce bilmektedir.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.