Pakistan’ın bayrak taşıyıcısı PIA Hitit’le uçacak

Pakistan’ın bayrak taşıyıcı havayolu şirketi olan ve Asya-Pasifik bölgesinin en büyük havayollarından biri olma ünvanına sahip Pakistan Uluslararası Havayolları (PIA), bilişim sistemlerini Hitit’e emanet etti.

20/04/2018 15:55
Pakistan’ın bayrak taşıyıcısı PIA Hitit’le uçacak

Havacılık ve seyahat yazılımları alanında Türkiye’nin ilk, dünyanın beşinci bilişim firması olan Hitit Bilgisayar Hizmetleri, gün geçtikçe büyüyen iş ortakları arasına bir dünya markası olan Pakistan Uluslararası Havayolları’nı (PIA) dahil etti. Pakistan’ın kuruluşuyla birlikte hayata geçirilen ve 72 yıldır Pakistan’ın bayrak taşıyıcı havayolu firması olan PIA, teknolojik dönüşüm için Türk bilişim firmasıyla anlaşmaya vardı. Varılan mutabakat gereği ülkenin en büyük havayolu firması olan PIA’in rezervasyon, biletleme, check-in, yolcu kalkış kontrolü gibi bütün yolcu hizmetleri sistemleri ve operasyonel planlama teknolojileri Hitit’le yenilenecek.

Hitit’in İTÜ Teknokent’teki Genel Merkezi’nde 18 Nisan 2018 tarihinde gerçekleşen ve Pakistan’ın İstanbul Başkonsolosu Bilal Khan Pasha’nın da teşrif ettiği imza töreninde; PIA Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bilal Munir Sheikh ve Sistemlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kashif Rehman Rana ile Hitit Genel Müdürü Nur Gökman, Hitit Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sezer Özmutlu, Teslimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mert Gülçür, Hitit Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nevra Karaağaç ve Hitit’in Pakistan Temsilcisi Muhammed Sohail Sajid de hazır bulundu.

İç hatlarda yaklaşık 30 noktaya hizmet veren PIA; Orta Doğu, Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika‘daki 28 ülkede toplam 35 uluslararası noktaya uçuyor.

İki dost ülke açısından önemli bir dönüm noktası

Yapılan anlaşma hakkında Hitit Genel Müdürü Nur Gökman şunları söyledi: “Hitit olarak; Dünya çapında çok büyük rakiplerle mücadele ettiğimiz, uzun ve kritik bir ihale süreci sonucunda, PIA’in teknolojik anlamdaki yenilenme süreci için güvendiği ve tercih ettiği isim olmaktan dolayı büyük bir gurur ve mutluluk yaşıyoruz. İki ülkenin hükümetleri tarafından da desteklenen bu iş birliği, sivil havacılık teknolojileri alanında Türkiye ve Pakistan açısından önemli bir dönüm noktası niteliğinde... Anlaşmamızın, kuruluşlarından bu yana uluslararası arenada birbirinin büyük destekçisi olan bu iki dost ülkenin ekonomik alandaki sinerjisine de ciddi bir katma değer sağlayacağını düşünüyorum. Son teknoloji ürünü havacılık yazılım çözümlerimizle, PIA’in yenilenen imajı ve gün geçtikçe büyüyen vizyonuyla dünya havacılık sektörüne yaptığı katkıyı arttıracağımıza inanıyorum.”

Konu hakkında demeç veren PIA’in Sistemlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kashif Rehman Rana; “Yolcuların memnuniyetini ön planda tutan bir havayolu firması olarak beklediğimiz hizmet kalitesi ve teknolojik hareket kabiliyetine Hitit’in yazılım çözümleriyle ulaşacağımızı düşünüyorum. Hitit ile PIA arasında akdedilen bu anlaşma hem iki firma için bir dönüm noktası olacak hem de Türkiye ve Pakistan ekonomik ilişkilerine de verimli bir katkıda bulunacaktır.” dedi.

İmza töreninde bulunan Pakistan’ın İstanbul Başkonsolosu Bilal Khan Pasha şu ifadelerde bulundu; “Bu imza töreninde bulunmaktan dolayı çok memnunum. Projenin gelişme sürecine zaman zaman tanıklık eden biri olarak, PIA ve Hitit’in anlaşmaya varması, iki ülkenin ekonomik ilişkilerine yaptığı katkıdan dolayı beni son derece memnun etti. Bu anlaşma, servis sağlayıcısı olarak Hitit’i seçen PIA açısından yeni bir dönemin başlangıcı olmuştur. Bu ortaklık sürecinde Pakistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu olarak elimizden gelen tüm yardımı sağlayacağımızı belirtmek isterim.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.