Otellerde fiyatlar mayısta da yükselmedi

Oteller, mayıs ayında yaşanan maliyet artışına rağmen fiyatlarını yukarı çekmedi. Yurt içinde konaklama tesisleri, maliyet artışına rağmen 2017 Mayıs ayında da fiyatlarını yükseltemedi.

31/12/2019 23:40
Otellerde fiyatlar mayısta da yükselmedi

Turizmdatabank’ın "Konaklama Fiyatları Analizi" mayıs ayı sonuçlarına göre 2016’dan beri artış hızı yavaşlayan yurt içi konaklama fiyatları, 2017’nin mayıs ayında da yerinde saydı.

TÜİK verilerinden yapılan analize göre mayıs ayında konaklama fiyatları yüzde 0,16 artabildi. Bu dönemde otellerin maliyetlerindeki artış ise yüzde 12,65 gibi enflasyonun da üzerinde seyretti.

Yurt içi konaklama fiyatları turistik merkezler de canlanma gösteremedi. Mayıs ayı bulgularına göre Antalya’da fiyatlar yüzde 5 dolayında yükseldi. Antalya’da fiyat artışları 2016’dan beri düşüş eğiliminde ancak mayıs 2017’de hafif bir canlanma görüldü.

Diğer yandan İstanbul’da konaklama fiyatları gerilemeye devam ederken, Mayıs ayı ile birlikte düşüş hız keserek yatay bir seyir izliyor. İldeki konaklama fiyatları mayısta yüzde -7,8 düşüşte.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.