Otel savaşları başlıyor

ABD merkezli Hilton Worldwide şirketi en yakın rakibi Marriott’u geride bıraktı. Marriott, birkaç gün önce bu yılın sonuna kadar 1 milyon oda hedeflediğini açıkladıktan sonra Hilton’dan benzer bir açıklama geldi. Dünya nefesini tuttu ve bu 2 devin yarışını izleyecek.

31/12/2019 23:40
Otel savaşları başlıyor

Hilton oteller zinciri, bu yıl içinde 1 milyon oda çıtasını geçmek istiyor.  Hilton portföyünde 10 namlı otel markası bulunuyor. 2 yeni marka geliştirme aşamasında (Curio - A Collection by Hilton ve Canopy by Hilton). Bu markalar dünyanın 94 ülkesinde 4.300 otel işletiyor. Kimisi zincirin mülkiyetinde kimisi de franchise, kira veya işletme sözleşmesiyle bağlı bu otellerin toplam 715.000 odası var.

Tourexpi'de yer alan habere göre, firma bu yıl için 230.000 odaya sahip 1.350 yeni otel için anlaşma sağladı. Bu otellerin kimisinin inşaatı henüz sürüyor. Böylece yıl sonunda beklenen toplam oda sayısı 945.000 olacak. Ancak uzmanlara göre Hilton, Marriott’un gerisinde kalmamak için 1 milyon oda bulmak için yeni projeler arayışın çoktan girdi bile.

Zincirin bünyesinde bulundurduğu otel markaları şunlar:

Hilton Hotels & Resorts, Waldorf Astoria Hotels & Resorts, Conrad Hotels & Resorts, Doubletree by Hilton, Embassy Suites Hotels, Hilton Garden Inn, Hampton Hotels, Homewood Suites by Hilton, Home2 Suites by Hilton ve Hilton Grand Vacations.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.