Otel mobilyacılığında 500 Milyon Dolarlık ciro

HPM Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Pekgüzel, “Otel mobilyaları tercihlere göre çok uçuk rakamlara da mal olabilir düşük rakamlara da. Türkiye’deki fiyatlar dünya pazarına oranla oldukça düşük. Burada satılan aynı ürün Avrupa’da 5 katı fiyatlara satılıyor ” dedi.

31/12/2019 23:40
Otel mobilyacılığında 500 Milyon Dolarlık ciro

Kaliteli hizmet prensibi ve geliştirdiği sistemlerle otel mobilya sektörünün nabzını tutan HPM Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Pekgüzel, otel mobilyacılığı üzerine açıklamalarda bulundu. Sektörün dünya pazarındaki yerini Türkiye rakamlarıyla değerlendiren Pekgüzel, “Otel mobilyaları tercihlere göre çok uçuk rakamlara da mal olabilir düşük rakamlara da. Türkiye’deki fiyatlar dünya pazarına oranla oldukça düşük. Burada satılan aynı ürün Avrupa’da 5 katı fiyatlara satılıyor ” dedi.

Evlerde olduğu gibi otellerde de göze ilk çarpan unsurun dekorasyon olduğuna dikkat çeken HPM (Hotel Project Management) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Pekgüzel, “Otel sektörüne baktığımızda misafirlerin beğenisini kazanmak için binanın genel görüntüsünden, banyoya koyulan küçük bir sabuna kadar her ayrıntı tek tek düşünülüyor. Çünkü otelden memnun ayrılan misafirler otelin adeta tanıtımını yapıyor. Otellerdeki dekorasyon bu memnuniyetin büyük bir kısmını karşılıyor. Dekorasyonun en önemli unsuru ise kuşkusuz mobilyalar oluyor. Burada otel mobilyacılığının önemi ortada. Türkiye’ de otel mobilyacılığına gerekli önemin verildiğini söyleyebiliriz” şeklinde konuştu.

Mobilya dekorasyonundan sonra sistem ürünlerinin de büyük önem taşıdığını söyleyen Pekgüzel, “Yeni yapılan zincir otellerin çoğunda yeni sistemler kullanılıyor. Yangına dayanıklı oda giriş kapısı bunlardan biri. Mesela bizim yangına ‘90 dakika dayanıklı kapı’ projemiz şu anda otellerde kullanıma başladı” açıklamasında bulundu.

“Türkiye otel mobilyacılığında 500 milyon dolarlık bir ciro söz konusu“

Otel mobilyacılığı sektörünün tahmini cirosal rakamlarını da değerlendiren Hüseyin Pekgüzel, “Bir yıl içerisinde en az 200-300 milyon dolarlık bir ciro söz konusu. Ayrıca turizm sektöründeki durgunluğa bakacak olursak, otel yapımına başlamayacağını söyleyenler mevcut. Bu durumda, sıfırdan başlayanlar yerine renovasyon yapmak isteyen otellere yöneliyoruz. Bu cirosal büyüklüğe renovasyonu da kattığımız zaman rakamın 400-500 milyonlara ulaştığını söyleyebiliriz” dedi. Otellerin bünyelerinde çalıştırdıkları ya da dışarıdan tuttukları mimarlar tarafından dekorasyon tasarımlarını yaptırdıklarını belirten Pekgüzel, “Projeler bize hazır geliyor. Otellerin kendi kurumsal kimliklerini yansıtan çizgileri var, bizler de onun imalatını yapıyoruz.

“İşimizdeki uzmanlığımız sayesinde tasarımını da bizden isteyen markalar yok değil. Sadece yürekten inandığımız, emeğimizin karşılığını alacağımız işlerde tasarımı üstleniyoruz” açıklamasını yaptı.

Pekgüzel: İstenilen ürünün kalitesi ve tasarımı, fiyatları değiştiriyor

Türkiye’deki otel mobilyacılığı fiyatlarını dünya pazarı fiyatlarına göre değerlendiren Hüseyin Pekgüzel, “Dünya pazarında bir odayı 10 bin TL’ye de mal edebilirsin, 100 bin TL’ye de. Arzu ve zevklere göre ürünlerin kalitesi gibi fiyatları da değişiyor. Ama yurt dışı fiyatları her durumda Türkiye’ye göre çok daha yüksek. Bizim burada 5 liraya sunduğumuz ürün orada 15 liradan satışa sunuluyor” açıklamasında bulundu. Öte yandan Türkiye’ de otel mobilyacılığı sektörünün büyüklüğü hakkında çok kesin sonuçların olmadığının altını çizen HPM Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Pekgüzel, “Sektördeki oyuncu sayısını dair net bir bilgi veremiyoruz. Çünkü Türkiye’de bununla ilgili herhangi bir kurum yok. Otel mobilyacılığı sözleşmeye ve satışa bağlı bir iş olduğu için alınan işlerin standart bir değeri olmuyor” diye ekledi.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.