NG Afyon’dan Klasik Müzik Festivali

Afyon’un ve var olduğu bölgenin değerlerine sahip çıkarak, gelişimine katkı sağlayan NG Afyon Hotel, Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali’ne her yıl olduğu gibi bu yıl da destek veriyor.

31/12/2019 23:40
NG Afyon’dan Klasik Müzik Festivali

Kültür Bakanlığı ve Afyon Belediyesi’nin de katkıları ile 2-10 Mayıs tarihlerinde, 16’ıncısı düzenlenecek olan festivale, yerli ve yabancı 27 sanatçı katılacak. Rusya, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya’dan  8 sanatçı ve  19 Türk sanatçının yer aldığı festivalde ayrıca; Kerimcan Güleryüz, David Danel, Ivan Siller, Nadir Ede, Erhan Konuk gibi  değerli sanatçılar,  Afyonlu çocuklarla okullarında bir araya gelerek klasik müzik üzerine sohbet gerçekleştirecek. Hüseyin Başkadem’in Genel Sanat Yönetmenliği’ni üstlendiği festivalde; Nadir Ede’nin  fotoğraf sergisi de sanatseverlerle buluşacak.

NG Afyon, bu anlamda dopdolu bir programla müzik severleri karşılarken, şehrin kültür-sanat yaşamına da ışık tutacak. Kültürlerarası etkileşime imza atan Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali, aynı zamanda bölgenin yurtdışında tanınmasına da katkı sağlıyor.

Başkadem, yine Afyon’da 20 Mayıs’da gerçekleşecek Caz Festivali ile beraber bu seneye kadar toplam 33 festival ile  6000 konuk sanatçı 380 konser ve 350.000 çocuğa ulaştı.

Prag ve Afyonkarahisar Dostluğunun 12'inci Yılı  

Müzik Festivali’nin bu yılki önemli özelliklerinden biri de, Prag-Afyonkarahisar Dostluğu'nun 12’inci yılına dikkat çekmesi olacak. Festival kapsamında, Prag’ın önemli müzisyenlerinden; Anna Nesverova, David Danel, Ivan Siller ve Dudlajda Fagotiky grubu performaslarıyla, müzik ziyafeti yaşatacak.

Müziğinde Rus melankolisi, Alman detaycılığı ve Fransızların özgür ruhunu hissettiren piyanist Swetlana Meerman'ın resitalinin yanı sıra  Prag Modern ve Çek Öğrenci Filarmoni Orkestraları gibi önde gelen Çek orkestralarında yer alan Anna Nesverova'nın muhteşem flüt ve piyano resitali NG Afyon'un lobi salonunda gerçekleşecek.

 Klasik Türk Musikisinin 10. yüzyıldan 20. yüzyılana uzanan beste ve makam zenginliğinden seçkin örnekler sunacak olan İstanbul Yıldız Teknik Ünüversitesi- Türk Müziği Oda Orkestrası'da NG Afyon'un festival misafirleri arasında yerini alacak. Dünya’nın farklı coğrafyalarından ve zaman dilimlerinden bestecilerin eserlerini yorumlayan Ludus Ensemble Quartet ise festivalin son günlerinde klasik müzik tutkunlarıyla buluşacak.

Açılışa Dostluk Damga Vuracak

Anadolu’nun en uzun soluklu festivali olan Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali açılış konserini, Prag-Afyon müzikal dostluğunu mümkün kılan, günümüzün alanında  en önemli sanatçıları arasında gösterilen şef David Danel ve piyanist Ivan Šiller ile  yapacak. Türk fotoğraf sanatçısı Nadir Eden'in " Benim İnsanlarım" adlı fotoğraf sergisi ise misafirleri keyifli bir yolculuğa çıkaracak.

“Mission Impossible”'dan Afyon'a Uzanan Yolculuk

Prag-Afyonkarahisar Dostluğu'nun onikinci yılı şerefine sahneye çıkacak “En İyi Çek Fagot Topluluğu” olarak adlandırılan ve Prag’lı dört genç fagot  sanatçısından oluşan Dudlajda Fagotiky grubu Tom Cruise'un başrol oyuncusu olduğu "Mission Impossible 5" filminin de müziklerini icra etmeleriyle tanınıyor. ‘Doğada Güzellik Gizli’ konseriyle festivale heyecan getirecek olan grup sayesinde  kültürler arası diyalogda önemli bir aşama kaydedilecek.

Afyonlu Çocuklar Klasik Müzikle Güne Başlayacak

Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali, Afyonlu çocukları da unutmuyor. Festival programında çocuklara sanatı sevdirmek amacıyla köy ve ilçe okullarda söyleşi ve konserler düzenlenecek.

Küçük yaştan itibaren Afyonlu öğrencilerin entelektüel birikimini şekillendirmeyi hedefleyen organizasyonda, Slovak fago sanatçısı Denisa Benovská, besteci, kaligraf ve öğretim üyesi Hasan Uçarsu, sanat ve galeri yönetmeni Kerimcan Güleryüz gibi farklı sanat dallarında başarılı isimler okulları renklendirecek.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.