Neden otellerin yarısı bile dolmadı?

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi veren CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök, “Otellerin en üst doluluk düzeyine ulaşması gereken bir dönemde, neden odaların yarısı bile dolmamıştır?” diye sordu.

31/12/2019 23:40
Neden otellerin yarısı bile dolmadı?

Gök, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtumuş'un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, yaz döneminde geçen yıla oranla otel doluluk oranlarında artış olmasına rağmen yüzde 43 seviyesinde kalındığını ifade eden Gök, günlük satılan oda fiyatları ve turist başına elde edilen gelirin düştüğünü belirtti.

Türkiye'nin uluslararası platformdaki durumu ve "düşük güvenlik" algısının, turizmcilerin fiyatları asgari seviyeye indirmesine sebep olduğunu savunan Levent Gök, Türkiye'nin oda başına gelirlerde Avrupa ülkeleri içerisinde son sırada yer aldığını kaydederek, şu soruların yanıtını istedi: “Türkiye’nin ucuz tatil istikameti haline gelmesi ve turist başına gelirlerin düşmesi konularına ilişkin hangi çalışmalar yapılmaktadır?

Türkiye’nin Avrupa Birliği ülkeleriyle özellikle Almanya ile yaşadığı gerginlikler turizmin geldiği durumda etkili olmuştur. Turist sayısı ve bıraktığı kar açısından Türkiye için en önemli turist pazarı Avrupa’dır, mevcut gerginliklerin turizme etkisini azaltmak ve gelecek sorunların önüne geçebilmek için ilgili bakanlıklarla ortaklaşa hangi çalışmalar yapılmaktadır? 2017 yılının geri kalanında ve 2018 yılında beklenen turist sayısı ve turizm geliri nedir?” (ANKA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.