Muhafazakar otellere talep yerli turistten

Bu sene Ramazan’ın da Mayıs sonuna denk gelmesiyle birlikte özellikle bayram ve sonrası için muhafazakar otellerde hareketlilik yaşanıyor.

31/12/2019 23:40
 Muhafazakar otellere talep yerli turistten

Vizyon Grup çatısı altında hizmet veren Muhafazakarotelim.com’un kurucularından Talha Çizmeci, sıklıkla yerli turistin tercihi olan muhafazakar otelcilikte halen 10 bin yatak kapasitesine ihtiyaç olduğunu ve pazarın gelişmeye çok açık olduğunu belirtiyor.

Tercih ettikleri yaşam doğrultusunda birtakım kriterlere özen gösteren muhafazakar kesimin tatil ihtiyacından, turizm sektöründe ‘muhafazakar tatil’ konsepti ortaya çıkmıştı. Son yıllarda artan talebi karşılamak ve misafirlerini memnun etmek için otelciler de bu alana daha çok yönelmeye başladı. İslami değerlere uygun bir şekilde tatil olanağı sunan muhafazakar oteller, bu yıl Ramazan’ın ayının Haziran ayına denk gelmesiyle birlikte daha hareketli bir yıl geçireceğe benziyor.

Halihazırda ülkemizde, 12 bin yatak kapasitesine sahip muhafazakar otel bulunuyor. Buna rağmen en az 10 bin yatak kapasiteli otele daha ihtiyaç olduğunu belirten Vizyon Grubu Yönetim Kurulu Üyesi M.Talha Çizmeci, Türkiye’deki 45 muhafazakar konsepte sahip hotel ve villa ile çalıştıklarını belirterek sözlerine şöyle devam ediyor; “muhafazakarotelim.com web sitesiyle 2014 yılından beri muhafazakar otel tercihi olan misafirlerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere çalışıyoruz. Son yıllarda turizm sektöründe yaşanan sıkıntılar hem yerli hem de yabancı turist sayısının azalmasına neden oldu.

Bu nedenle bazı oteller, konsept değiştirip muhafazakar otele dönüşmeye başladı. Nispeten turizmde bir iç hareketlilik sağlanmış olsa da bu alanda hizmet veren daha çok otel olması gerektiğini düşünüyoruz. Rakamlar da bize bunu kanıtlıyor. Muhafazakar otelleri, yurt dışından yine ağırlıklı olarak Türk misafirlerimiz tercih ediyor. Son yıllarda Orta Doğu’dan da talep alıyoruz, ancak  önümüzdeki senelerde daha çok Orta Doğulu turist bekliyoruz.”

“Yerli turist muhafazakar otellere daha çok ilgi gösteriyor”

Muhafazakar konsepte sahip otellerin en çok yurt içinde talep gördüğünü belirten Vizyon Grubu Yönetim Kurulu Üyesi M.Talha Çizmeci,  yurt dışından; Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika, Avusturya, Danimarka, İsveç gibi ülkelerden talep alındığını dile getiriyor ve ekliyor; “İslami değerlere uygun bir şekilde tatil yapılacak olan otellerde kadınlar ve erkekler, sauna, hamam, havuz gibi yerleri ayrı ayrı kullanabiliyorlar. Bu ekstra durumlar da muhafazakar otellerde fiyatları, diğer otellere oranla bir kısım daha yukarı çekiyor. Bu yılki taleplere baktığımızda Ramazan bayramı tatilinin okul tatiline de yakın olması sebebiyle Haziran sonundan itibaren kısmen yurt dışından çoğunlukla da yurt içinden talepler, çok daha arttı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.