Modern çağda geçmişi yaşatan otel…

Galata, son yıllarda sayısı hızla artan, tarihi dokusuyla konuklara Osmanlı'nın hikayesini yansıtan otellerle öne çıkıyor. Beyoğlu'nda, bir yüzü Galata'ya, bir yüzü Haliç'e dönük olan DaruSultan Hotel, İstanbul'da Levanten mimarinin son iki örneğinden biri.

31/12/2019 23:40
Modern çağda geçmişi yaşatan otel…
Hasan Arslan

Gerek tarihle iç içe geçmiş olan konumu, gerek Osmanlı sultanlarından esinlenerek tasarlanan odalarıyla DaruSultan Hotel, modern çağda geçmişi yaşatıyor. Her katında zamana yön veren bir sultanın dünyasını yansıtan DaruSultanHotel'i, Genel Müdürü Cem Aksoy ile konuştuk.

Bize DaruSultanHotel’in hikayesini anlatır mısınız?

DaruSultanHotel'in aslında çok eski bir hikayesi var. Bundan 150 yıl öncel Ermeni bir mimar tarafından yapılmış olan bina, senelerce iş hanı olarak kullanılmış. Bir dönem de konut olarak yararlanılan yapı, 2009 yılında Süper Grup tarafından satın alınmış. 2011 yılında da, otele dönüştürülmek üzere çalışmalar başlatılmış.

DaruSultan Hotel, kısa bir süre önce hizmete giren ve dekorasyonuyla konuklarını saray yaşamına taşıyan özel bir işletme. İstanbul'da Levanten mimariye örnek olacak son iki binadan biri olan DaruSultanHotel'e adım atar atmaz lobide misafirleri, Osmanlı Sarayları’nda rastlayacağınız bir taht karşılıyor. Her katında zamana yön veren bir sultanın dünyasını teneffüs edebileceğiniz, 'Vakanüvis'lerden sızan olayların paylaşıldığı, sultanları sultan yapan hikayelerin öne çıktığı DaruSultan Hotel, modern zamanda geçmişi yaşatıyor. Misafirlerini zaman tünelinde yolculuğa çıkarıyor. Bence bu, eşsiz bir konaklama deneyimi.

DaruSultan Hotel, modern zamanda geçmişi yaşatıyor. Misafirlerini zaman tünelinde yolculuğa çıkarıyor.DaruSultan; durmak, düşünmek, keşfetmek, geçmişi hissetmek ve yaşamak, rutine biraz ara vermek, kendini özel hissetmek için eşsiz bir mekan.

DaruSultanHotel’in odalarından ve odaların özelliklerinde bahseder misiniz?

DaruSultan Hotel'in iç mimarisi, tamamen Osmanlı saraylarından örnek alınarak dizayn edildi. Konsept bir otel olan DaruSultanHotel'de hepsi birbirinden farklı 35 oda bulunuyor. 5 katlı otelin her katında 7 oda yer alıyor.  Otelin her katı, farklı bir Osmanlı padişahına ithaf edildi. Doğal olarak da odaların her biri birbirinden farklı tarzda dizayn edildi. Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman, Yavuz Sultan Selim, 4. Murat ve Yıldırım Bayezid katlarının her birinde sultanın adıyla anılan bir suite ve o sultan döneminde yaşamış önemli kişilere ithaf edilen bir deluxe ve 5 superior oda bulunuyor.

DaruSultan Hotel, lüks konseptte bir mekan. Otelde kullanılan kumaşların tamamı Vakko, buklet malzemeleri Bvlgari marka ürünler. Otelde kullanılan sabit koku da yine Bvlgari.

Odaların, kime ithaf edildiyse o kişinin özelliklerini ve dünyasını yansıtıyor. Kısacası, her oda adıyla anılan kişinin üslubuna göre döşendi ve o padişahın sevdiği renkler tercih edildi. Bu nedenle de dekorasyon aşamasında Osmanlı tarihi uzmanlarıyla birlikte çalışıldı. Her kata sultanların yaşadığı döneme ait olayların ve hatıraların yer aldığı bir 'Vakanüvis' kitabı yerleştirildi. İngilizce-Türkçe olarak hazırlanan kitaplarda konuklara padişahlar hakkında bilgiler veriliyor.

Otelin ismi neden DaruSultan?

Otelin ismi, “Sultanların mekanı” anlamına geliyor. Otelimizin mottosu ise: “Sultanların mekanının sırrını keşfetmeye davet ediyoruz.” Gerçekten de herkesin bu otelde bir kere bile olsa, konaklama deneyimi yaşamasını tavsiye ederim. DaruSultan; durmak, düşünmek, keşfetmek, geçmişi hissetmek ve yaşamak, rutine biraz ara vermek, kendini özel hissetmek için eşsiz bir mekan.

DaruSultan Hotel, teknoloji ve tarihi buluşturan çok özel bir mekan. Bu tarihi otelde konuklarınıza hangi teknolojik imkanları sunuyorsunuz?

Otelimizde, tarihi unsurların yanı sıra teknolojik unsurlar da öne çıkıyor. Odalarda son teknoloji kullanıldı. Üç boyutlu televizyonlar, kablosuz internet, otelin bütününde kullanılan Led teknlojisi, teknolojik açıdan öne çıkaran unsurlar. Yani teknoloji ve tarihi, yeni ile eskiyi harmanladık. Bunu yaparken de, iç içe geçmesine dikkat ettik. Evet burası tarihi yansıtan bir mekan ama, teknolojinin kolaylıklarından da yararlandık.

Otelinizde yer alan toplantı salonları ve spa hakkında da bilgi verir misiniz?

Otelimizde üç  toplantı salonu ve bir de spa merkezi yer alıyor. Konukların rahatlamaları için oluşturulmuş olan Spa merkezimiz, oldukça kapsamlı bir hizmet sunuyor. Hamam, sauna ve buhar banyosunun yanı sıra, özel bir masaj odamız da var.

DaruSultan, tarihi dokusunun yanında, içinde lüksü de barındıran bir otel. Tarih ve lüks, bu otelde nasıl birleşti?

DaruSultan Hotel, lüks konseptte bir mekandır. Otelde kullandığımız kumaşların tamamı Vakko, buklet malzemeleri Bvlgari marka ürünler. Otelimizde kullandığımız sabit koku da yine Bvlgari. Konaklayan bayan misafirlere otelden ayrılırken Bvlgari'nin parfümünü hediye ediyoruz. Böyle farklılıklarımız var. Luxury sınıf, bizi ayrıcalıklı kılıyor.

Mobilyalara da çok önem verdik. Koltuklar, yataklar, yatak başları, lobideki mobilyaların her biri özel tasarım. Hepsinde altın varak kullanıldı. Tavan süslemelerimizde ve avizelerimizde bile altın varak kullanıldı. Lobimizde bir sultan koltuğumuz ve çok özel bir kütüphanemiz var. Kütüphanemizde bulunan koleksiyonda tamamen İstanbul'un tarihi ve Osmanlı'nın hikayelerini anlatan kitaplar yer alıyor. Onun hemen arkasında bulunan duvardaki tablo, Galata'nın üç farklı halini yansıtıyor. Konum olarak eski İstanbul'un ortasındayız. Konseptimizle bir bütünlük oluşturması açısından, personel kıyafetlerinde de Osmanlı motifleri yer alıyor.

Mimarisinden dekorasyonuna her yönüyle Osmanlı dönemini yansıtan otelinizin mutfağında da, Osmanlı lezzetleri sunuyor musunuz?

Otelimizde şu an misafirlerimizi, Dar'inn Restaurant’ta ağırlıyoruz. Çok kısa bir süre sonra ikinci restaurantımız da,  otelin teras katında hizmete girecek. Sol taraftan  Galat Kulesi'ni, sağ taraftan ise Haliç'i gören DaruSultanRestaurant'ta dünya ve Osmanlı Mutfağı'ndan seçkin lezzetler sunulacak. Osmanlı dönemine ait olan ama çok da bilinmeyen yemekler ve ağırlıklı olarak padişahların sevdiği lezzetlerden oluşacak mönü üzerine titizlikle çalışılıyor. Otelimizde alkol bulunmuyor ancak, leziz Osmanlı yemeklerine yine leziz Osmanlı şerbetleri eşlik ediyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.