Mısır ve Yunanistan kaybettiklerini geri alacak

2014'ün Türkiye ve Antalya için zor ama başarılı geçtiğini söyleyen Limak Hotels&Resorts Genel Koordinatörü Kaan Kavaloğlu, 2015 ile ilgili bazı tereddütleri olduğunu vurguladı. Rusya’daki 25’lik devülüasyonun 2015 Rusya satışlarını etkileyeceğini belirtti.

31/12/2019 23:40
Mısır ve Yunanistan kaybettiklerini geri alacak

Mısır ve Yunanistan'ın tekrar pazara hazırlandığını belirten Kaan Kavaloğlu, "Artı müşteriler geri gidecek.  2013, 2014 ve 2015’in kaybetmeyen tek ülkesi olan İspanya, hem kendine fiyat dezavantajı yaratmadı hem de gerektiği kadar fiyatlarını yükseltti. Aynı zamanda doluluklarını da korudular. Mısır ve Yunanistan’ı ise Avrupalı tur operatörleri pazara hazırlamaya çalışıyorlar. Şimdi Mısır ve Yunanistan kaybettiklerinden bir parça kazanacak. Bunlar da bizim artı yaptıklarımızın içinden gidecek. Batı Avrupa profili ve İngiltere’de büyük bir artış olmayacak. Ülkemiz 2015 yılında ciddi bir seçim ekonomisi yürütecek.

Bizim otellerimizi hangi pazar destekleyecek ve kayıp pazarları telafi edecek? Ben şu anda böyle bir pazar görmüyorum. Ukrayna pazarı da kan ağlıyor. Bu yıl yüzde 25’lik bir kayıpla kapanacak. Rusya ile Ukrayna arasındaki görülmemiş savaş devam ediyor. Bizim ilk 5 içindeki iki büyük pazarımız şu anda birbirleriyle savaşıyor. Bunları gerçek kabul edip optimist bir hava çizmek doğru değil. Kötümser bir hava da çizmek doğru değil. Ama gümbür gümbür 2015 yılı geliyor diye diyaloglar duyuyorum. Kendimizi kandırırız.  2014 yılı sonuca bakıldığında şükretmemiz gereken bir yıldır. Ama 2015 yılı flu.

Bu yıl çevresel faktörler konusunda da başarılı olamadık. Denizlerimize atıkların gitmesi gibi nedenlerden dolayı Almanya pazarı da olumsuz etkilendi. Rakiplerimizin olumlu yaptıkları işler de bizi olumsuz yönde etkiliyor. Bu etkilerin giderilmesi için iyi bir şekilde marketing yapılması gerekiyor. Ancak stant yapmakla marketing olmaz. Topyekün bir imaj tazelemesi yapmak zorundayız. İmajımızı tekrardan parlatmak gerekiyor” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.