MICE acentaları boğazda bir araya geldi

MICE acentaları, Uluslararası MICE Derneği, SITE Turkey koordinasyonunda ve Okyanus gezi teknesinin ev sahipliğinde iftar etkinliğinde bir araya geldiler.

31/12/2019 23:40
MICE acentaları boğazda bir araya geldi

Türkiye'nin önde gelen havayolları, oteller, lojistik firmalar, rehberler, akademisnler ve sektörün tüm paydaşlarını bir araya getiren I-MICE Derneği'nin düzenlediği iftara, TÜRSAB Başkan adayı Firuz Bağlıkaya, eski Turizm Bakanı Bülent Akarcalı, İstanbul Rehberler Odası Başkanı Hakan Eğinlioğlu, TUYED Yönetim Kurulu üyeleri ve Başkanı Kerem Köfteoğlu, Gastronomi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe, Turizm Taşımacıları Derneği Başkanı Sümer Yığcı, TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün, TÜRSAB Başkan Danışmanı Yüksel Türemez, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Yusuf Batur ve Anı Tur Sahibi Veli Çilsal ve basın mensupları  katıldı.

Kerim Sipahiler: Kimse bizi kitlesel olarak dikkate almıyor

Site Turkey Başkanı Kerim Sipahiler yaptığı konuşmada, “Bizim tek amacımız ve varmaya çalıştığımız bir yer var. Bu sektörü daha tanınır, saygı duyulur, sözü dinlenir bir sektör haline getirmek. Devletimiz bazı kararlar alırken, bazı kanunlar çıkartırken bu sektörü de dikkate alsın istiyoruz.

Birlikte hareket etmek, güçleri birleştirmek tüm sektör olarak hareket etmek çok önemli. Bunu başaramadığımız ölçüde üzülerek belirtmek isterim ki kimse bizi kitlesel olarak dikkate almıyor. Tüm olay bu durumu kişisellikten çıkartıp ortak hareket etmekte gizli.

Bu bağlamda. Site Turkey (Society for Incentive Travel Excellence) Motivasyon Etkinlikleri Turizmi Yöneticileri Derneği, M.I.C.E endüstrisinin lokomotifidir. 1973 yılında kurulan ve bugün dünya çapında 2,000’i aşkın üyesi bulunan Site Global Derneği’nin Türkiye temsilciliğini yapmakta olan dernek, 2009 yılında faaliyete başlayarak, kısa sürede 60 üye sayısına ulaşmıştır. Dernek, M.I.C.E endüstrisinin tüm bileşenlerini bir araya getirmek, sektör profesyonellerine bilgi birikimlerini paylaşma olanağı sunmak, yeni iş birlikleri ve yeni bilgiler ile mesleki gelişime destek vermek amacıyla çalışmalarına devam etmektedir” diye konuştu.

Serdar Söyler: Birlik ve beraberlik çok önemli.

Uluslararası MICE Derneği Başkanı Serdar Söyler yaptığı konuşmada,  ‘Derneğimizin öncelikli hedefi tüm sektör paydaşlarını bir araya getirmek ve gerek özel sektör gerek kamu nezdinde kitlesel muhatap veya temsilci olabilmek. Bunun yanı sıra var olan problemlerin çözülmesinde ve proje üretiminde tüm sektör paydaşlarının içinde olması en çok önemsediğimiz taraf.

Şehrimizi, ülkemizi çok seviyoruz. Geleceğimiz için bir şeyler yapmak istiyoruz. Umutsuzluğu yok etmek ve sektörümüze umut olmak istiyoruz. Biz ülkemizde kurulduk ama artık yurt dışından temsilcilik alan değil veren taraf olmak istiyoruz. Bu neden olmasın? Ülkemizin milli havayolunun ulaştığı ağ nokta sayısı, yetkinliklerimiz, hizmet kalitemiz, otellerimiz ve misafirperverliğimiz ortada. Bunu yapmak için önümüzde hiçbir engel yok” dedi. 

Yurtdışında temsilcilikler açıyoruz

Uluslararası MICE Derneği'nin çalışmalar hakkında bilgi veren derneğin 2. Başkanı Hüseyin Kurt, “yakın zamanda Atina’da çok önemli bir fam trip ve workshop etkinliğine katıldık. 20 farklı ülkeden acenteci ve otel yönetici dostlarımızla bir araya geldik. Derneğimizi ve olası işbirliği fırsatlarını ve temsilcilik detaylarını konuşma fırsatı yakaladık. Yakın zamanda bir çok ülkede temsilcilik ofislerimizin açılacağını müjdelemek isteriz.

 Uluslararası MICE Derneği olarak geçen ay eğitim organizasyonlarımızın ilkini gerçekleştirdik. Her ay bir eğitim planlamamız ajandamızda mevcut. En yakın eğitimimiz 29–30 temmuz tarihlerinde olacak.”

Sosyal Sorumluluk Çalışma Grubu

Derneğin sosyal sorumluluk projeleri hakkında da bilgi veren Hüseyin Kurt, "Bu bayram Soma’dayız.  Soma’da hayatını kaybetmiş insanlarımızın çocuklarına, kardeşlerimize kıyafet ve okuma, boyama kitapları götürüyoruz. Soma Kaymakamlığı ve belediyesi ile yürüttüğümüz bu projede 80 hane ve 127 kardeşimize dokunma fırsatı yakalayacağız. Bu fırsatı sunmamıza vesile olan kıymetli sponsorlarımıza teşekkürü bir borç biliriz. İsimlerinin açıklanmasını istemediler’ dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.