Matbah Restaurant'dan Özel Fetih Menüsü

Fatih Sultan Mehmed'in sofrasından tarihi lezzetler, Matbah Restaurant'ta lezzet tutkunlarıyla buluşacak.

31/12/2019 23:40
Matbah Restaurant'dan Özel Fetih Menüsü

Sultanahmet’te Ayasofya Müzesi’nin ve Topkapı Sarayı’nın yanı başında yer alan Matbah Restaurant, Osmanlı Saray Mutfağının eşsiz tatlarını içeren çok özel bir menü hazırladı. İstanbul’un 562’inci fetih yıldönümü nedeniyle oluşturulan menüde, Fatih Sultan Mehmet’in sofrasından çok özel yemekler yer alıyor. 13 Mayıs – 19 Temmuz tarihleri arasında İstanbullular’a sunulacak olan Fetih Menüsü’nün sunumu boyunca Cuma ve Cumartesi akşamları canlı Klasik Türk Müziği dinletileri gerçekleştirilecek.

Her gün 12.00-23.00 saatleri açık olan Matbah Restaurant ayrıca 19 Temmuz ‘dan itibaren hazırlayacağı yaz menüsüyle, farklı Saray yemeklerini sunmaya devam edecek

Fatih’in sevdiği ve Matbah Restaurant’ın günümüze taşıdığı özel yemeklerden bazıları…

Beyza bi – Ciheti Börek-İ Makiyan-İ Hassa:  Tavuklu böreğe ilk kez 1469 tarihli mutfak defterlerinde rastlanmıştır.  Ömer Lütfü Barkan. Kekikli Kuzu Gerdanı: 500 Yıllık Osmanlı Mutfağı Marianna Yarasimos.

Tuffahiye veya Seferceliye

Elma veya Ayva dolması: zırhla doğranmış kuzu ve dana kıyması, pirinç, badem ve baharatlar 500 Yıllık Osmanlı Mutfağı -500 Years of Ottoman Cuisine

Kaz Kebabı - Yufka bohçası içerisinde pilav ve özel sosla sunulan kaz eti. Piyazlı Sudak Balığı Dolması: Soğan, defneyaprağı ve baharatlı zeytinyağında kızartılmış balık - 500 Yıllık Osmanlı Mutfağı Marianna Yerasimos.

Bizans’ın ve Osmanlı’nın ihtişamını yansıtan Ayasofya Müzesi’nin ve Sultanahmet Camii’nin yanında yer alan ve Osmanlı Mutfağı konusunda uzmanlaşmış olan Matbah Restaurant, çeşitli tarihi kayıtlardan yararlanılarak oluşturulmuş menüsü, ferah bahçesi ve güler yüzlü servis anlayışıyla lezzet tutkunlarını bekliyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.