Marmaris'te 'Rehin bebek' skandalı

Türkiye'de tatil yapan İngiliz bir çift, erken doğum sonrasında hastanenin üç ay boyunca bebeklerini rehin tuttuğunu öne sürdü.

01/12/2017 16:08
Marmaris'te 'Rehin bebek' skandalı

Anne Adele Blake (28), tatil için geldiği Türkiye'de hamileliğinin 26'ncı haftasında doğum sancıları tutunca hastaneye kaldırıldı. Sezaryenle dünyaya gelen prematüredoğan kız bebeği Ayda Ward, bir süre yoğun bakıma alındı.

Adale Blake ve 19 yaşındaki eşi Brandon Ward, 94 bin Euro'luk hastane faturasını ödeyebilmek için bağlı oldukları sigorta şirketi ile iletişime geçti. Şirketin bu talebi reddetmesi üzerine ne yapacaklarını şaşıran çift durumu hastane yetkililerine bildirdi.

İddiaya göre, hastane yönetimi minik bebeği 3 ay boyunca annesine ve babasına göstermeyerek rehin tuttu. Hürriyet'te yer alan habere göre, yönetim ayrıca çiftin pasaportlarına da el koydu ve anneye günde sadece 10 dakika bebeğini görme izni verdi.

Bu süreçte bebeğini emziremeyen talihsiz anne Adele, durumu polise bildirdi. Durumu öğrenen polis yetkilileri olaya müdahale edince çift bebekleriyle İngiltere'ye dönebildi. İngiliz Daily Mail gazetesine konuşan çift, 20 Eylül tarihinde Bradford'daki evlerine geri dönmüş.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.