Mardan Palace Rixos mu oluyor?

Hürriyet gazetesi yazarı Jale Özgentürk bugünkü yazısında Rixos Grubu’nun Mardan Palace Hotel ile ilgilendiğini yazdı.

11/03/2018 23:45
Mardan Palace Rixos mu oluyor?

Jale Özgentürk'ün yazısının ilgili bölümü şöyle:

Mardan Palace, Antalya’nın Kundu turizm bölgesinde, Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov’un 2009’da açtığı bir otel. Yaklaşık 1.4 milyar dolara inşa edilen otelin açılışına; Sharon Stone, Richard Gere, Paris Hilton, Mariah Carey ve Monica Bellucci gibi Hollywood yıldızları katılmış, verilen konserlerle, şatafatıyla aylarca konuşulmuştu.

Otel önündeki plaja Mısır’dan 9 bin ton altın rengi, ayakları yakmayan ve ıslak ayağa yapışmayan kum getirilmiş, otelin şarap mahzeninde ise şişesi 2 bin 120 sterlin olan Château Lafite Rothschild’in 1996 şaraplarının bulunduğu gündeme gelmişti.

Ancak İsmailov daha sonra borçları nedeniyle zor günler yaşamaya başladı. Elektrik, su borçları derken sonunda otel kapılarını kapattı.

250 MİLYON DOLAR

Bu arada otelin işletmeci şirketi olduğu belirtilen Olimpus İnşaat hakkında da iflas kararı verildi. O günlerde gazetelere açıklama yapan Mardan Palace Hotel Genel Müdürü Selçuk Şentepe, iflas kararının Bank Of Moscow’a 250 milyon dolar civarındaki borç nedeniyle alındığı belirtiyor, iflas kararını duyduklarını, ancak detaylar hakkında bilgi sahibi olmadıklarını söylüyordu.

Şentepe’nin verdiği bilgiye göre otel hacizlik olmamış, 31 Mart 2018’de açılmak üzere tadilata girmişti. 2015 yılında ise otel borçları nedeniyle satışa çıkarıldı ve 360 milyon 50 bin TL bedel ile Halk Bankası’nın oldu.

Bu arada otelin açılışından kısa süre sonra sıkıntılar ortaya çıktıkça, çeşitli söylentiler gündeme gelmişti. Bunlardan biri de otelin işletmeciliğinin Rixos Grubu’na geçeceği iddiasıydı. Ancak Fettah Tamince otelle ilgilenmediklerini ve böyle bir görüşmenin olmadığını söylemişti.

Bugünlerde bu iddia yeniden gündeme geldi. 9 yıl önce ismi gündeme gelen  Rixos Grubu’nun otelle ilgilendiği ve görüşmeleri sürdürdüğü belirtiliyor. Bunun üzerine Fettah Tamince’yi aradım. “Evet ilgileniyoruz, görüşüyoruz ama henüz sonuçlanmadı. Haftaya detaylı bilgi vereceğim” dedi.

Rixos Grubu’nun otelle yeni ortağı Accor Grubu’yla birlikte mi ilgilendiği, sadece işletme mi yoksa satın alma mı olacağı sorularının yanıtı için bu haftayı bekleyeceğiz.

Zengin turisti hedefleyen, büyük kaynaklar harcanarak açılan, onlarca gence istihdam sağlayan bir otelin güçlü bir marka ile dönmesi tabii ki ülke yararına!


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.