Manavgat’a rafting dopingi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 7 aylık aktif rafting su sporu sezonunda 3 bin kişiye iş imkanı sağlanıyor. Elde edilen gelir ise yıllık 20 Milyon Euro'ya ulaşıyor.

31/12/2019 23:40
Manavgat’a rafting dopingi

Beşkonak Karabük Turizmi Geliştirme Kooperatifi Başkanı Refik Armağan, 2014 yılında bölgeye rafting su sporu için 1 milyon turistin gelmesini tahmin ettiklerini açıkladı. Armağan, bu sene de raftingten ortalama ülke ekonomisine 18 ile 20 milyon Euro döviz girdisi beklediklerini de kaydetti. Bölgede su sporlarının markalaşmasına özel önem verilmesi gerektiğini belirten Armağan, Köprülü Kanyon'da rafting sezonunun bitimine sayılı günler kaldığını mart-ekim ayı sonuna kadar rafting su sporu etkinliğine bağlı 3 bin kişinin istihdam edildiği bilgisini verdi.

Armağan, rafting su sporunun, Beşkonak Köprülü Kanyon Milli Park alanı sınırları içinde yer alan 13 mahalle insanına iş istihdamı sağladığını belirterek restoranlardan, tur operatörüne, rafting öğretmeninden rehberine kadar aktif sezon süresince 3 bin kişinin istihdam edildiğini söyledi. Armağan, "Köprülü Kanyon dünyanın en doğal rafting alanlarında biri. Antalya turizminin de su sporlarında en ayrıcalıklı yeri. Tanımların daha çok yapılması gerekir. Markalaşma şart. Almanya'daki yapay parkur alanlarının fiyatları bize göre çok pahalı. Markalaşma hem marka değerine bağlı pazar değerini arttıracaktır hemde su sporu işletmecilerin yüzünü güldürecektir. Hemde aynı zamanda fiyat birliği sağlanmış olacaktır" diye konuştu.

Armağan, bu seneki turist yoğunluğunu yüzde 50 oranında yerli ve yabancı turistin başa baş gittiğini belirten Armağan, geçen yıl ise yüzde 65 yabancı, yüzde 35 yerli turistin oluşturduğunu ifade etti.

Beş yıl öncesine göre rafting su sporunda öncü turistlerin İranlılar olduğunu anlatan Armağan, son 3 yıldır ise geçmiş yıllarda olduğu gibi Alman ve Hollandalılar olduğunu, son 2 yıldır da başı İskandinav ülkeleri Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiyalı turistlerin çektiğini kaydetti.

Doğal su sporların da merkezi olan Manavgat Beşkonak Köprülü Kanyon Milli Park alanında 20 Mart-31 Ekim tarihleri arası rafting yapılıyor. 17 kilometre uzunluğundaki doğal rafting alanında 40 su sporu işletmecisi yıllık 1 milyon yerli ve yabancı turiste su sporu yaptırıyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.