Lüks oteller sınav kampı oldu

Dershaneler kapansa da etüd merkezi ya da kurs adıyla apartman katlarında hizmet veren sınava hazırlık kurumları, kış tatilinde öğrencileri bir otelde 7-10 günlük programlarla kampa alıyor.

23/01/2018 11:38
Lüks oteller sınav kampı oldu

Dershaneler kapansa da etüd merkezi ya da kurs adıyla apartman katlarında hizmet veren sınava hazırlık kurumları, kış tatilinde öğrencileri bir otelde 7-10 günlük programlarla kampa alıyor. Nuran Çakmakçı'nın haberine göre, çoğu beş yıldızlı olan bu otellerin birkaç katı adaylara ayrılıyor. 1.200 TL’den başlayan fiyatlardaki kamplarda, başlarında birer eğitimci ve rehberlik hocası olan öğrencilerin her anı titizlikle takip ediliyor.

Gündüz ders, gece eğlence

Sabah 08.00 gibi güne başlayan öğrenciler, kendileri için özel olarak ayrılan salonda günde bazen iki kez deneme sınavına katılıyor. Her an ders çalışmak için değerlendiriliyor. Uzun ve zor konular tekrar edilerek yoğunlaştırılmış bir sınav hazırlığı yapılıyor. Üniversiteye giriş için Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi’ne (AYT) hazırlık yapılan bu kamplarda bazen rehber öğretmenler, öğrencileri sınava motive ederken, bazen akşamları da adayların rahatlaması için eğlenceler düzenleniyor.

 AİLEDEN UZAK, SINAVA YAKIN

Bir kenarda havuzun, diğer tarafta her türlü konforun bulunduğu bu otellerde adaylar, hem sınava hazırlanıp hem stres atıp hem de dinleniyor. Bazı kurumlar kaygılı olanlara çalışma davranışı ve nefes alma egzersizleri yaptırıyor. Sıkılan, yarıştan kopanlar otelde teftişe çıkan öğretmenler tarafından yakalanıyor.

Aileden uzak, sınava yakın bu kamplarda o büyük günün provasını yaptıran kurumlar da oluyor. Okul sıraları otele taşınıp, adaylar sabah erkenden ‘sınav’ için uyandırılıp kimlik kontrolünden geçirilip, telefonları dışarıda bırakılıp salona alınarak, önlerine testler konuluyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.