Limak'tan 2018 Troia yılına destek

Türkiye'nin en önemli yerli zincirlerinden birini oluşturan Limak Otelleri’nin Grup Başkanı Kaan Kavaloğlu’ndan, 2018 Troia yılına destek geldi.

31/12/2019 23:40
Limak'tan  2018 Troia yılına destek

Halil ÖNCÜ-ANTALYA

Türkiye'nin en önemli yerli zincirlerinden birini oluşturan Limak Otelleri’nin Grup Başkanı Kaan Kavaloğlu 2018 Troia yılının önemine değinerek, Çanakkale’ye olan sevgisini dile getirdi. Turizm Yazarı Halil Öncü’ye konuşan ve Çanakkale’nin hayatında çok özel bir yeri olduğuna dikkat çeken Kavaloğlu, 2018 yılının Troia yılı olmasının turizmciler açısından çok önemli bir pazarlama imkânı yaratacağını vurguladı.

2018 yılının Troia yılı olması bizim açımızdan da, turizm açısında da bir pazarlama imkânı yaratıyor!

Kaan Kavaloğlu, “Türkiye’de turizm deyince insanların aklına hemen, İstanbul ve Antalya geliyor. Halbuki ülkemiz gerçek bir cazibe merkezi. Her yeri; Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, İç Anadolu,Ege, Akdeniz,Marmara tamamen muhteşem güzellikler ile dolu. Troia’nın UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesine girişinin 20'nci yılında, 201'inTroia yılı olması bizim açımızdan da, turizm açısında da bir pazarlama imkânı yaratıyor. Daha az duyulmuş olan bir bölgeyi, turistik açıdan ön plana çıkarıp, ciddi anlamda buraya turist çekme potansiyeli yaratabileceğiz.

Çanakkale’de hem Troia, hem Behramkale, hem de gerçek anlamda Gelibolu çok ciddi tarihi ve doğal güzelliklere sahip. Kendi açımdan değerlendirecek olursam; ben Çanakkale'ye karşı ayrı bir sevgi duyuyorum. Çocukluk arkadaşım Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nda görev alıyor, Çanakkalye'ye çocukluğumdan beri gidip geliyorum. Bu da kenti çok sevmemi sağladı. Çanakkale’ye çok büyük bir ilgi ve alaka besliyorum.  Aslında ben bir Karadeniz çocuğuyum ama Çanakkale’nin benim hayatımda çok özel bir yeri var.

Dolayısı ile Çanakkale için elimden gelen gelen ne varsa, hepsini yapmayı arzu ediyorum. Her gittiğim ortamda da, şu anda KKTC’de Bafra bölgesinde bir otel açıyoruz ve dolayısı ile hem KKTC’yi, hem de Çanakkale’yi konuşuyorum. Önümüzdeki yıl inşallah güzel ülkemiz için çok iyi bir yıl olacak. Bu geçirdiğimiz kötü yılları atlatacağız ve ileriye sevgiyle ve umutla bakacağız” diye konuştu.

“2018 Troia Yılı” olarak ilan edilmişti!

Hatırlanacağı gibi, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Troia’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girişinin 20'nci yılı olan 2018'in “Troia Yılı” olması için başlattığı ve sivil toplum kuruluşlarının da büyük destek verdiği çalışmalar olumlu sonuç vermiş ve “2018 Troia Yılı” olarak ilan edilmişti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.