Kültür, sanat ve turizm iletişimi’nin habercisi mi?

Gazeteciler, Ankara Gazeteciler Cemiyeti Medya Sanat Galerisi'nde resim, fotoğraf, heykel ve seramik alanlarındaki hünerlerini Ankara’lı sanatseverlerin beğenisine 22 Ekim 2015 tarihinde bir kokteyle sundular.

Adil Çulhaoğlu Adil Çulhaoğlu 31/12/2019 23:40
Kültür, sanat ve turizm iletişimi’nin habercisi mi?

ADİL ÇULHAOĞLU

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin 50’nci kuruluş yıldönümü münasebetiyle düzenlenen serginin kuratörlüğünü Canan Özgür yapmış.  Açılışta Dekan Prof. Dr. Abdürrezzak Altun ve Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin 50. yılı kutlamanın mutluluğunu yaşıyorlardı.

Dekan Altun, açılış konuşmasında :  “Hocalarımız, mezunlarımız ve öğrencilerimizle bir arada, gazeteciliğin dışında yarattıkları fotoğrafları, tabloları, seramik ve heykeltıraşlık örneklerinden oluşan eşsiz eserlerin yer aldığı bu muhteşem ortamda 50. yılımızı kutlamaktan”  ve  “Ortadoğu’nun yeniden yapılanması konulu uluslararası konferansımızın katılımcıları ile GESAM’lı katılımcıları aramızda görmekten ayrıca mutluluk duyduklarını” ifade ediyordu.

ANKARA’DA GAZETECİ SANATÇILAR SERGİSİ

Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin de yaptığı konuşmada bugünkü ortamı  “50 yıl önce UNESCO'nun desteği ve cemiyetimiz üyeleri Metin Toker ve Cüneyt Arcayürek'in yoğun uğraşları ile kurulan İletişim Fakültemizin geçmişiyle günüyle bir arada olmak güzel bir duygu” şeklinde ifade ediyordu.

3 Kasım 2015 tarihine kadar gezilebilecek sergi salonunda İletişim Fakültesi hocaları, mezunları ile şu an öğrenim gören öğrencilerinin sanatsal heyecanları fark ediliyordu. Öğrencilerin Sınav heyecanlarından farklı heyecan yaşadıkları hissediliyordu. Eserlerinin bulunduğu kısımda ise ziyaretçilerle sohbet eden hocaların ve öğrencilerin sergilerini kayıt altına almak için kamara arkasındaki çalışmaları ve heyecanları daha farklı bir ortam yaratıyordu.

Sergi açılışında Ortadoğu’da Yeniden Yapılanma konulu konferansın çeşitli uluslardan katılımcılarının bulunması sergiyi bir uluslararası alana taşıyordu. GESAM 'lı katılımcıların salonda 'Gazeteci Sanatçılar' gördükleri yoğun ilgiden mutlu olduklarını birbirlerine ifade ediyorlardı birbirlerine

Solundan davetlisi olduğum Fotoğraf Sanatçısı Recep Peker Tanıtkan’la birlikte ayrılırken bir sonraki sergiye çeşitli ülke mensubu gazeteci sanatçıların eserlerinin katılımıyla uluslararası bir nitelik kazandırılabileceğini düşündüm.  

Ayrıca, Ülkemizin sanat alanında farklı bir şekilde tanıtılmasına katkı yapabileceğini İletişim Fakülteleri arasında bir işbirliği ortamında “ Turizm, Sanat ve Kültür İletişimi” adıyla yeni bir çalışma alanı için de sağlayabileceği katkılar olduğunu gündeme taşımak istiyorum. 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.