KITUYAD 9. Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi

Kısa adı KITUYAD olan Kızılağaç Turizm yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği; 9. Olağan Genel Kurul Toplantısını bölgesinde derneğe üye olan 11 oteldeki 47 kişinin katılım ile gerçekleştrdi.

31/12/2019 23:40
KITUYAD 9. Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi

Yönetim ve Denetim kurullarının yeniden seçildiği genel kurula Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen belediye başkan yardımcıları Aydın Öz  ve Oytun Eylem Doğmuş ile birlikte katıldı.

Toplantıda eski başkan Ahmet Kolukısa üyelerin ısrarı ile yeniden aday olurken; yapılan seçim sonucunda yeni yönetim kurulu; Ahmet Kolukısa, Zekai Aydın, Orhan Koral, İsmail Hakkı Yılmaz ve Kadir Bilici’den oluştu.

Ali Rıza Özyer, Mustafa Kemal Güzey ve Osman Ergin’den boşalan Denetim Kurulu üyeliklerine ise; Hakan Aykol, Kenan Döndür ve Sinan Serdar Mutlu seçildiler.

Seçimin ardından söz alan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen; yaşanan yüzyılda dernekleşmenin ve derneklerin sahip olduğu öneme dikkat çekerek; Kıtuyad’ın kurulduğu günden bu zamana kadar yapmış olduğu faaliyetler ile bölgenin sorunlarının çözümlenmesi ve kalkındırılması yönündeki belediye ile işbirliği faaliyetlerini takdirle karşıladığını belirtti.

Sözen; önceki belediye başkanlığı döneminde Manavgat Belediyesi ve Kıtuyad’ın el birliği ile Kızılağaç’ta; temizlik, ilaçlama faaliyetleri, atık su projesi, içme suyu temin projesi, arıtma tesisi ile sahil ve bölge güvenliğinin sağlanması konularında güzel projelere imza attıklarını belirtti.

Bölgesel olarak kurulmuş ve faaliyet göstermekte olan bu tür yapılanmaların belediyelerin yükünü azalttığını hizmette kalite için bu tür örgütlerin belediye bünyesinde kurulabilecek ve yöneticilerinin bu örgütlerden seçilecek tecrübe, bilgi sahibi beyinlerle desteklenmesinin, yeni döneminde bu tür bir organizasyona gidilmesinin gerekliliğine değindi.

Büyükşehir yasasının belirsizliklerinin ve yasanın tam olarak ne getireceğinin bilinmemesinin de bu boşluk döneminde bazı olumsuzlukları beraberinde getireceğini belirten Sözen; sizinle bugün çok güzel bir seçim ortamı yaşadık. Bölgenizin menfaati için her zaman böyle birlik ve beraberlik içerisinde bulunun. Tüm yatırımcı ve işletmeciler bir araya gelin, problemlerinize ortak çözüm arayın, çağırın beraber çözüm arayalım. Yasa tam oturuncaya dek meydana gelebilecek belirsizlikler nedeni ile bölgenizde ve çevrenizde yaşanabilecek olumsuzlukları bizlerle paylaşın problemler büyümeden çözüm üretelim. Bunun içinde yönetim de olalım olmayalım üyesi bulunduğumuz derneğimize hep birlikte sahip çıkalım. Dedi.

Genel Kurulun hemen ardından yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında alınan ortak kararla; Kıtuyad Başkanlığına yeniden Ahmet Kolukısa, yardımcısı ise Zekai Aydın olurken, derneğin basın ve halkla ilişkiler sorumluluğu görevi Osman Ergin’e verildi.

Başkan Ahmet Kolukısa; "huzur ve hoşgörü içerisinde geçen bir genel kurul yaptık. Burada Manavgat Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Sözen’in toplantının başından sonuna kadar bizlerle beraber olması ve problemlerimizi sahiplenmesi bizleri ziyadesi ile memnun ederken, toplantı sonunda yapmış olduğu konuşma da üyelerimizin kafalarındaki Büyükşehir Yasasından sonra ne olacak sorusunun yol haritası niteliğinde oldu. Başkanımıza katılım ve katkılarından dolayı, tüm üyelerimize de desteklerinden dolayı ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.