Kış turizminin geleceği onların elinde

Yüksek maliyetler söz konusu olduğundan kış turizmi açısından sahip olduğu büyük potansiyeli değerlendiremeyen ülkemizin geleceğini ise, tam şu anlarda yarıyıl tatili sevinci yaşayan öğrenciler oluşturuyor.

23/01/2018 12:46
Kış turizminin geleceği onların elinde

Öğrencilerin kış sporlarıyla tanışabileceği ya da mevcut yeteneklerini geliştirebileceği en verimli dönemi sömestir tatili oluştursa da, bu sporları gerçekleştirebilmek için gereken ücretler ailelerin bütçelerini aşabiliyor.

Yüksek maliyetler söz konusu olduğundan kış turizmi açısından sahip olduğu büyük potansiyeli değerlendiremeyen ülkemizin geleceğini ise, tam şu anlarda yarıyıl tatili sevinci yaşayan öğrenciler oluşturuyor.

Kış turizmine de teşvik

Geleceğin Yıldızları Kayak Kampları Direktörü Murat Gözet’e göre turizmciler bazı teşvikleri hayata geçirdiklerinde kış turizmi sektörünün hak ettiği yerlere gelmesi de çok daha kolay olacak.

Yoğun bir eğitim-öğretim dönemini geride bırakan 5-17 yaş arası yaklaşık 16 milyon öğrenci için kış sporlarıyla ilgilenebilecekleri en uygun zaman dilimini, sömestir tatili oluşturuyor.

Öğrenciler kayakla buluşamıyor

Ancak, Uludağ, Palandöken, Erciyes ve Kartalkaya gibi kış turizmi açısından önemli potansiyele sahip bölgeler olsa da, tümünün 15 günlük tatilini bu tema ile değerlendirebilmesi kolay olmuyor. Konaklama ücretlerine kayak kiraları, teleski ve ekipman maliyetleri de eklenince ortaya birçok ailenin ödeyemeyeceği rakamlar çıkıyor.

İmkanı ve zamanı olan aileler ya hep birlikte kayak tatili yapıyor ya da çocuklarını okulların ve özel kuruluşların düzenlediği kamplara göndermeyi tercih ediyor. Fakat maliyetlerin yüksek oluşu ve operasyon güçlükleri bu noktada da ortaya çıkıyor ve az sayıda okul kayak programlarını devam ettirebiliyor.

Otellere de görev düşüyor

21 yıldır aralıksız olarak Uludağ’da düzenlediği kamplarla aileler için en güvenilir seçenek olmayı sürdüren Geleceğin Yıldızları Kayak Kampları Direktörü Murat Gözet,  kış sporlarının daha geniş kitlelere yayılması için teşviklerin uygulanması gerektiğini vurguluyor.

Gözet, “Sömestir döneminde en yüksek konaklama ücreti ile karşımıza çıkan otellerin toplam yatak kapasitesinin bir kısmını çocuk ve genç grupları için ayırması, teleski ücretlerinde ve kayak kiralamalarında özel indirimler yapılması gibi uygulamalarla daha çok kişinin kayak sporu ile tanışacağını düşünüyorum.

Tüm gelişmiş ülkelerde uygulanan bu teşvikler bizde de uygulandığında gençler bu sporu sürdürebilecek ve onların sayesinde kış turizmi de gelişme gösterecek” sözleriyle, turizmcilerin bugünün çocukları ile gençlerini desteklediklerinde, gelecek yıllarda tesislerinin ve sektörün müşterilerini hazırlayacaklarına olan inancını dile getiriyor.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.