Bugün attığımız adımların sonucunu 2023'te göreceğiz

Turist sayısı ve turizm geliriyle ‘altın dönem’ yaşayan Antalyalı turizmci, şimdiden kış sezonunu düşünmeye başladı. Sektör, kongre hareketiyle kışın da sıçrama yapmak istiyor.

08/06/2019 21:43
Bugün attığımız adımların sonucunu 2023'te göreceğiz

Yeni turizm sezonuna rekorlarla başlayan Antalyalı turizmci, şimdiden kış sezonunu düşünmeye başladı. Turizm hareketini 12 aya yaymak için kongre turizminin önemine vurgu yapan sektör temsilcileri, mevcut potansiyelin doğru kullanılması halinde yaz ayında yakalanan hareketin aşamalı olarak kış ayına da aktarılabileceğini öngörüyor.

YÜKSELİŞ BEKLİYORUZ

Kongre turizmi çalışmaları konusunda önemli adımlar atıldığını vurgulayan Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, Ceren Deniz imzalı haberde, “Ekim ayında Antalya’da açılacak olan NEST, Türkiye’nin sayılı kongre merkezlerinden biri olacak.

Bu yatırımın kongre turizmindeki başarımıza katkı sağlayacağını düşünüyorum. ANFAŞ Fuar Merkezi’yle ilgili de planlarımız var. Başarılı olursak kış turizminde de sıçrama yaparız” diye konuştu.

PLANLI HAREKET EDİLMELİ

Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Yeliz Gül Ege, kongre turizmine yönelik çalışmalarla ilgili şu tespitleri yaptı: “Antalya’nın güvenli destinasyon olmasının yanı sıra kültür ve tarihinin bize verdiği katma değeri kullanıyoruz.

Uluslararası kongreler 2 ila 4 yıl arasında planlanır. Bu nedenle bugün attığımız adımların sonuçlarını 2023’te görebiliriz. Bakanlığımız kongre büroları ile acilen toplantı düzenleyerek bu sektörün ihtiyaçlarını dinlemeli.”

225’İNCİ SIRADAYIZ

Antalya Kongre Bürosu (ACB) Müdürü Sinan İnan ise, “Uluslararası Kongre ve Konvansiyon Birliği’nin 2018 yılına ilişkin istatistikleri yayınladığı raporda, Türkiye toplam 55 kongre ile 52’nci sırada, Antalya ise 12 kongre ile 225’inci sırada yer aldı.

Avrupa şehirleri arasında yapılan sıralamada 112’nci olan Antalya, kongre turizminde 2016 yılına kadar giderek artan bir ivme gösteriyordu. Ancak bu alandaki potansiyelimizi tam anlamıyla kullanamadığımız için yükseliş devam etmedi” dedi.

UYGUNLUK BELGESİ ŞART

Avrupa Klinik Kimya ve Tıbbi Laboratuvarlar Federasyonu (EFLM) Başkanı Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tomris Özben, “Kongre turizminde gerçekten çok büyük bir potansiyel olduğunu görüyoruz. Fakat kongre düzenlemenin kuralları da zorlaştı.

Uygunluk belgesi alınmadığı takdirde kongrelere firma desteği sağlanamayacağından artık 5 yıldızlı otellerde kongreleri düzenlemek neredeyse olanaksız hale gelecek. Bu konuda bir an önce harekete geçilmesi ve gereken koşulların acilen sağlanması gerekiyor” dedi.

YENİ TESİSLER YAPILIYOR

29 Ekim’de hizmete açmayı planladıkları 15 bin kişilik Nest Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi’nin sadece bölge için değil Türkiye için çok önemli olduğunu kaydeden CorneliaDiamond Golf Resort Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya, “Antalya turizmini daha ileri taşımak için çok özel bir kongre merkezi hazırladık. NEST, iki ayrı kattan oluşan, ihtiyaca göre bölünebilir, çok amaçlı yapısıyla ve yüksek kapasiteli toplantı salonlarıyla turizminin hizmetinde olacak” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.